Головна Новини Світ США Найскладніша фаза пандемії ще попереду: що говорять фахівці в США
commentss НОВИНИ Всі новини

Найскладніша фаза пандемії ще попереду: що говорять фахівці в США

Науковці переконані, що Омікрон може спричинити більшу епідемію

20 грудня 2021, 13:16
Поділіться публікацією:

У США епідеміологи та чиновники охорони здоров’я б’ють на сполох через чергову хвилю коронавірусу. За словами інфекціоніста Селін Гаундер, Omicron може бути таким же смертельним, як і Дельта, навіть якщо він викликає легші форми хвороби. Про це пише VOX.

Найскладніша фаза пандемії ще попереду: що говорять фахівці в США

Вчені назвали загрозу Омікрону для людства, фото з відкритих джерел

У прогнозі дослідники з Консорціуму моделювання Covid-19 з Техаського університету в Остіні 17 грудня виділили 18 різних сценаріїв для Омікрону. Найоптимістичніший сценарій: на більш ніж на 50% менше смертей, ніж за шестимісячний період з 1 грудня 2020 року по 1 травня 2021 року. Найбільш песимістичний на 20 відсотків більше смертей. Під час прогнозування було взято за основу такі фактори: передача омікрону, різний ступінь тяжкості захворювання, рівень імунітету в населення США, ймовірність повторного зараження серед тих, хто пережив Covid-19, хвороби серед вакцинованих, кількість людей, які отримали бустер.

"Все, що ми бачили досі — зростання в Данії, зростання, яке ми бачимо в Сполучених Штатах, Канаді, Великобританії — говорить про те, що ці сценарії насправді дуже правдоподібні... для нашої країни", — сказав Спенсер Фокс, заступник директора UT Covid-19 Modeling Consortium.

Науковці говорять, що тяжкість захворюваності на Омікрону може бути така ж, як при інфікуванні Дельта. Особливо, це стосується невакцинованих людей. Крім того, імунний захист після вже перенесеної коронавірусної хвороби та вакцин може бути не ефективним для боротьби з мутованим штамом.

Результати досліджень показують, що антитіла, вироблені для боротьби з минулими версіями вірусу, набагато менш ефективні для стримування Омікрону, що може підвищити ймовірність того, що цей варіант спричинить захворювання або повторне зараження. Дельта, Омікрон та грип можуть спричинити чимало нових випадків захворюваності й сприяти тому, що лікарні будуть переповнені.

"Окрім кількості страждань і смертей, які неминуче зростуть, якщо, насправді, ми матимемо таку конвергенцію в зимові місяці грипу та омікрону та дельти, тому можуть бути перевантаженими медзаклади", — Ентоні Фаучі, директор Національного інституту алергії та інфекційних захворювань. 

Тому науковці говорять, що розвиток пандемії через нову мутацію може бути непередбачуваним, однак ситуацію може покращити вакцинація третьою дозою.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Новій Зеландії смерть чоловіка пов'язують з побічними ефектами вакцини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини