Головна Новини Світ США Не лише 16 лютого: у США зробили нову заяву про терміни російського вторгнення в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Не лише 16 лютого: у США зробили нову заяву про терміни російського вторгнення в Україну

Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен заявив, що подальша агресія Росії можлива, "починаючи з цього тижня"

16 лютого 2022, 09:00 comments1755
Поділіться публікацією:

Держсекретар США Ентоні Блінкен не відкидає, що російське вторгнення в Україні, про яке розвідка говорила раніше, може статися протягом поточного тижня. Як передає портал "Коментарі", Блінкен заявив в інтерв'ю "France 24", повідомляє Держдеп.

Не лише 16 лютого: у США зробили нову заяву про терміни російського вторгнення в Україну

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

Держсекретар США свою думку пояснив пересуваннями російських військ біля українського кордону, який може свідчити про те, що Москва готується провести наступальну операцію. Тому, вважає Ентоні Блінкен, високий ризик вторгнення залишатиметься протягом усього поточного тижня.

У Держдепі попередили, що Росія не відмовилася від своїх планів і може, як уже було раніше, їх реалізувати через різні провокації. Це вже неодноразово потім пояснювалося Кремлем як неможливість вчинити інакше. Тобто Росія сама створює провокацію, а потім під приводом реакції на неї починає активні наступальні дії.

Концентрацію російських військ на українському кордоні Ентоні Блінкен назвав черговим актом агресії Росії проти України. Дипломат також підкреслив, що США зроблять усе можливе, щоб спірні моменти були врегульовані виключно дипломатичним шляхом, але якщо аргументи Вашингтона не будуть почуті, тоді США готові попередити Росію, що готове абсолютно до будь-якого розгортання подій.

Також Блінкен відповів на запитання, чи можливий у майбутньому візит президента США Байдена до Києва як реакція на запрошення українського президента Зеленського. Блінкен відповів дуже лаконічно, що поки що Джо Байден дуже зайнятий дипломатією.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден звернувся з приводу можливого російського вторгнення в Україну. Одним із головних меседжів Байдена – США готові всіма можливими способами вступити в конфлікт із Росією, якщо внаслідок російського удару по Україні постраждають громадяни США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини