Головна Новини Світ США Не можна ставити Росію та Україну на один рівень: у Держдепі США зробили заяву про переговори
commentss НОВИНИ Всі новини

Не можна ставити Росію та Україну на один рівень: у Держдепі США зробили заяву про переговори

У Держдепі США вважають, що під час переговорів не можна ставити Росію та Україну на один рівень

22 квітня 2023, 07:34
Поділіться публікацією:

Переговори щодо встановлення миру в Україні мають відбуватися на умовах Києва. Як передає портал "Коментарі", про це заявив заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, пише "Укрінформ".

Не можна ставити Росію та Україну на один рівень: у Держдепі США зробили заяву про переговори

Держдеп США. Фото: з відкритих джерел

"Безвідповідально ставити ці дві країни, Росію та Україну, на один рівень. Одна прагне стерти кордони іншої, а інша намагається захистити своє життя", — зазначив Пател.

Також представник Держдепу нагадав про слова президента України Володимира Зеленського про те, що війна закінчиться все ж таки переговорами.

"Але це має бути на умовах української сторони", — наголосив Ведант Пател.

Зазначимо, що тема переговорів України та Росії час від часу виникає серед європейських лідерів. Так президент Франції Еммануель Макрон заявив, що хоч поки що передумов для переговорів ще немає, до них треба рухатись і в цьому питанні може відіграти важливу роль Китай. Тому Макрон підтримуватиме активне включення Китаю до переговорного процесу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — група американських сенаторів від Республіканської партії (19 осіб) написали відкритий лист до президента США Джо Байдена, закликавши припинити військові поставки Україні в їхньому нинішньому вигляді. На їхню думку, слід заохочувати мирні переговори, які призвели б до припинення військових дій. Про що говорить таке звернення ? Як чинник російсько-української війни використовуватиметься у виборчій кампанії, яка, схоже, вже набирає обертів у США, хоч вибори відбудуться лише у листопаді 2024-го? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини