Головна Новини Світ США Суд у США прийняв рішення не на користь Трампа: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд у США прийняв рішення не на користь Трампа: деталі

Після відхилення аргументів Трампа, колишній президент США повинен буде постати перед судом у кількох справах щодо штурму Капітолія.

7 лютого 2024, 09:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Федеральний апеляційний суд округу Колумбія відкинув аргументи Трампа щодо наявності у нього президентського імунітету у справі про спробу насильницького захоплення Капітолія. Дональд Трамп відреагував на рішення суду та заявив, що подасть апеляцію.

Суд у США прийняв рішення не на користь Трампа: деталі

Колишній президент США Дональд Трамп. Фото з відкритих джерел

Колишній президент США Дональд Трамп не визнає себе винним за чотирма пунктами обвинувачення щодо спонукання своїх прихильників захопити Капітолій у 2021 році для скасування результатів виборів. Натомість Трамп подав позов до суду заявивши, що звинувачення в його бік є безпідставними, а сам він має президентський імунітет. 

Після розгляду справи Федеральний апеляційний суд округу Колумбія зазначив, що Трамп не має президентської недоторканості і має постати перед судом.

Судді виносячи вирок не на користь Дональда Трампа зазначили, що було б "разючим парадоксом", якби президент, який має забезпечувати виконання законів "був єдиною посадовою особою, здатною безкарно порушувати ці закони".

Представники Трампа відреагували та заявили про подання апеляції на рішення суду.

"Якщо імунітет не буде надано президенту, кожному майбутньому президенту, який залишить посаду, буде негайно висунуто звинувачення протилежною стороною. Без повного імунітету президент США не зміг би нормально функціонувати!", – сказав речник Трампа Стівен Ченг.

Політичні оглядачі зазначають, що таким чином Трамп намагається затримати розгляд судових справ проти нього до виборів президента.

Нагадаємо, що проти Дональда Трампа висунуто 91 кримінальне звинувачення у чотирьох окремих юрисдикціях США.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що конкурентка Трампа присоромила його перед виборцями.

Також "Коментарі" писали, що Трамп говорить про наближення Третьої світової. За його словами до критичного моменту залишилось 60 днів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини