Головна Новини Світ США Ніхто не хоче, щоб Путін узяв гору: спікер Джонсон дав нову обіцянку за допомогою України
commentss НОВИНИ Всі новини

Ніхто не хоче, щоб Путін узяв гору: спікер Джонсон дав нову обіцянку за допомогою України

Спікер Джонсон пообіцяв розблокувати допомогу Україні, але із значними змінами

14 березня 2024, 14:55 comments1901
Поділіться публікацією:

Спікер Палати представників Майк Джонсон у спілкуванні з сенаторами-республіканцями в середу сказав, що палата підготує свій проект для підтримки України, але в суттєво іншому вигляді, ніж схвалений Сенатом. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Hill.

Ніхто не хоче, щоб Путін узяв гору: спікер Джонсон дав нову обіцянку за допомогою України

Майк Джонсон. Фото: з відкритих джерел

У спілкуванні з репортерами ввечері в середу Джонсон сказав, що "працюватиме над згодою Палати представників" щодо рішення для підтримки України та розуміє важливість цього.

"Ніхто не хоче, щоб Володимир Путін узяв гору. Я думаю, що він не зупиниться в Україні... і піде далі до Європи... У цій ситуації є правий і неправий бік, добро проти зла, і Україна тут жертва", — сказав Джонсон.

Водночас він додав, що те, про що врешті-решт домовиться Палата представників, може виглядати не так, як проект, ухвалений Сенатом. За словами сенаторів, які були на обговоренні, Джонсон сказав, що проект Палати представників може пропонувати підтримку у вигляді кредиту чи ленд-лізу з міркувань захисту інтересів американських платників податків.

Це означає, що потенційний новий проект має отримати достатньо голосів і в Палаті представників, і в Сенаті.

Крім того, Джонсон говорив про створення інструменту на зразок такого, як уже пропонував республіканець Майк Маккоул, який дозволив би конфіскацію російських суверенних активів та передачу коштів від ліквідованого майна до фонду підтримки України.

При цьому Джонсон не згадав, чи має намір знову включати до цього проекту якісь норми щодо південного кордону США, які можуть знову стати "червоною лінією" для демократів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Адміністрація президента США Джо Байдена оголосила про новий пакет військової допомоги на 300 мільйонів доларів за рахунок коштів, які були зекономлені під час виконання попередніх контрактів Пентагону. Але цих коштів катастрофічно мало, а законопроект про виділення десятків мільярдів застряг у Палаті представників, речник якої Майк Джонсон продовжує гальмувати процес. Як ситуація може розвиватись далі? Які є варіанти? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини