Головна Новини Світ США Нові докази порушень на президентських виборах від Трампа: що буде далі
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові докази порушень на президентських виборах від Трампа: що буде далі

Колишній глава Білого дому знову звинуватив провідні ЗМІ

2 серпня 2021, 17:05
Поділіться публікацією:

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що незабаром громадськості будуть представлені нові докази численних порушень при проведенні президентських виборів у країні восени минулого року. Чи може Трамп серйозно послабити нову адміністрацію Білого дому? Які удари для команди Байдена будуть найбільш болючі? Що робити, якщо Україну знову будуть втягувати у внутрішньоамериканські розбірки?

Нові докази порушень на президентських виборах від Трампа: що буде далі

Дональд Трамп (фото з відкритих джерел)

Доктор політичних наук, професор Національного університету біоресурсів і природокористування України Валентин Якушик підкреслює, що найгостріша внутрішньополітична боротьба у США в ході виборчої кампанії 2020 роки не може раптом затихнути сама по собі.

"Нанесені один одному демократами й республіканцями удари, образи, глибокі "рани" просто так не забуваються. Як патріот своєї країни Дональд Трамп не зацікавлений в ослабленні вже і так істотно ослабленої центральної влади в США. Але він вимагає справедливості стосовно себе і своїх соратників. І буде продовжувати наполягати на розкритті справжніх подій, що відбувалися під час президентських виборів і у процесі формально-юридичного закріплення їх результатів, сумнівних для дуже багатьох", — прогнозує експерт.

На його думку, розкриття реальних подій, пов'язаних з політикою демократів і підтримували їх сил під час президентських виборів 2016 і 2020 років, — найболючіше, що можна уявити для нинішньої адміністрації США і вищої бюрократії Демократичної партії, її спонсорів та інформаційних опор.

"Але тут можна бути відносно спокійним, бо слідчі, судові та адміністративні органи США, як правило, не схильні "виносити сміття з хати" в особливо делікатних ситуаціях. "Глибинна держава" навряд чи відійде від традицій, що формувалися десятиліттями, зокрема, в ході розслідування вбивства президента Джона Кеннеді і в багатьох подібних випадках", — вважає Валентин Якушик.

Крім того, продовжує він, слід враховувати позиції основних геополітичних гравців — як суперників, так і партнерів США.

"Ні Китаю, ні Російській Федерації, ні ЄС зараз немає особливої потреби сприяти подальшому підриву легітимності адміністрації президента Байдена. Адже Джозеф Байден у набагато більшій мірі, ніж Дональд Трамп і республіканці загалом, схильний до пошуку взаємоприйнятних компромісів, — пояснює експерт. — І це створює як для опонентів, так і для партнерів США набагато більш комфортну обстановку.

Що стосується правлячих кіл України, то вони, на думку Валентина Якушика, будуть і далі намагатися "тримати ніс за вітром". Тобто, не стануть допомагати пошуку істини в розслідуванні делікатних подій залученості українських політиків і державних чиновників під час виборів 2016 року, беручи до уваги той факт, що нинішнє керівництво США в такий "слідчої" і "експертної" діяльності з боку України зовсім не зацікавлене.

"А щодо спроб інформаційної підтримки Дональда Трапа в 2020 році деякими українськими громадянами і державними структурами — буде проводитися двоїста політика замовчування залученості в ці процеси одних і покарання за допомогою неправових санкцій інших — тих, на кого відкрито вказали держоргани США", — прогнозує Валентин Якушик.

Політолог, професор кафедри міжнародних відносин НАУ Максим Ялі не думає, що Трамп може надати серйозні докази фальсифікацій на виборах 2020 року і якось змінити своє становище. І тим більше послабити Байдена.

"Нещодавно суд США виніс перший вирок щодо штурму Капітолію. Всі докази фальсифікацій на виборах розглянули ще до оголошення офіційних результатів. Тоді Трамп робив ще більш гучні заяви, які в підсумку нічим не закінчилися", — нагадує Максим Ялі.

Він вважає, що потрібно розглядати подібну риторику Трампа з іншого ракурсу.

"У Нью-Йорку вже засідає велике журі відразу за кількома кримінальними справами проти Trump organization. Звинувачення висунуті, в тому числі проти топменеджера організації. Якщо той піде на угоду зі слідством і дасть свідчення проти Трампа про шахрайство з метою ухилитися від сплати податків, то проблеми почнуться у самого Трампа, а не Байдена, — зазначає політолог. — І плани на президентські вибори 2024 доведеться скорегувати. Тому це спроба дискредитації політичного опонента з метою уникнути кримінального переслідування. А останнє, впевнений, попереду".

Нагадаємо, Дональд Трамп заявив, що вирішив взяти участь в подачі колективного позову до суду проти компаній Twitter, Facebook і Google, які заборонили йому доступ після захоплення Конгресу США його прихильниками 6 січня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення


Новини