Головна Новини Світ США Трамп подає в суд на Facebook, Twitter і Google: про що свідчить це протистояння
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп подає в суд на Facebook, Twitter і Google: про що свідчить це протистояння

Експрезидент США Дональд Трамп звинуватив компанії у тому, що вони нібито "вийшли з-під контролю"

8 липня 2021, 23:37
Поділіться публікацією:

Експрезидент США Дональд Трамп заявив, що вирішив взяти участь у подачі колективного позову до суду проти компаній Twitter, Facebook і Google, які заборонили йому доступ після захоплення Конгресу США його прихильниками 6 січня. Про що свідчить це протистояння і до чого може призвести? Експерти оцінили для порталу "Коментарі".

Трамп подає в суд на Facebook, Twitter і Google: про що свідчить це протистояння

Дональд Трамп (фото з відкритих джерел)

Політолог-американист Владислав Фарапонов звертає увагу, що останніми роками стало нормою звертатися в суди на соцмережі та різного роду платформи, ображатися на їх політику.

"І Трамп, в принципі, на думку його прихильників, має на це право, — зазначає Владислав Фарапонов. — Звичайно, ця дія спрямована на підтримку медійної уваги до себе. І це — частина стратегії, очевидно. Так що нічого несподівано тут немає" .

Трамп, на думку експерта, використовує будь-яку можливість, щоб нагадати про себе своїм виборцям і опонентам.

"Відносно перспектив відновлення його акаунтів в соцмережах — не дуже великі очікування. Але Трамп вважає за необхідне не залишати цю тему без уваги. Тим самим показуючи, в тому числі виборцям, що він продовжує боротися за право бути почутим", — резюмує Владислав Фарапонов.

Аналітик Фонду громадської дипломатії Олександра Решмеділова передбачає, що колективний позов відразу на кілька інтернет-платформ може стати серйозним прецедентом.

"У соцмережах багато політиків активно збирають зараз армії шанувальників, електорат. Транслюють різні, не тільки політичні меседжі. Вони впливають на моду, тренди і так далі. І мають аудиторію, яка деколи перевищує їх профільну, — підкреслює аналітик. — Трампу важливо не тільки відстояти свою позицію і майданчик, але і залишитися в інформаційному "сідлі". Йому, безумовно, хочеться відстояти право мовити на СВОЮ аудиторію, на свій умовний фан-клуб. Це не тільки його виборці, а й люди, яким він просто цікавий. А поки він масово цікавий, Трамп — фігура великого калібру".

При цьому, зазначає Олександра Решмеділова, 45-й президент США прекрасно розуміє, що ті майданчики, до яких у нього зараз питання, впливають на політичні процеси, на розстановку сил, здатні скидати або посилювати ті чи інші режими. І надають або відключать рупор для політиків, навіть коли ті відверто знаходяться в немилості у держави.

"Соцмережі давно вийшли за межі умовних щоденників, де люди пишуть про себе. Політики розглядають цей інструмент як можливість привернути величезну аудиторію. У соцмережах отримувати її, утримувати, управляти нею простіше, ніж поза віртуального простору. Саме тому на законодавчому рівні, можливо, будуть вносити якісь зміни щодо призначених для користувача угод і так далі. Світ змінюється, і соцмережі, стали його невід'ємною частиною, також. У цьому сенсі важливо виробити єдині інформаційні правила", — вважає аналітик.

На думку Олександри Решмеділової, на швидке рішення щодо конфлікту Трампа з соцмережами і пошуковими платформами розраховувати навряд чи варто. Але в тому, що ексглава Білого дому ще повоює за право вести мовлення в мережі, сумніватися не доводиться, впевнена експерт.

Нагадаємо, соціальні мережі Facebook та Instagram заблокували акаунт колишнього президента США Дональда Трампа на два роки — до січня 2023. Про це пише CNBC. Компанія, яка займається соцмережами, повторно оцінить — чи несе Трамп загрозу громадській безпеці. І якщо все ще так, то блокування продовжать.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини