Головна Новини Світ США Новий наступ не допоможе: Байден упевнений, що Путін "вже втратив Україну"
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий наступ не допоможе: Байден упевнений, що Путін "вже втратив Україну"

Президент США вважає, що у своєму рішенні напасти на Україну Байден здійснив два прорахунки

9 лютого 2023, 15:30
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден вважає, що Путін уже втратив Україну. при цьому глава Білого дому підкреслив, що допомога Україні продовжуватиме до перемоги, рівно стільки, скільки це буде потрібно українському народу. Про це Джо Байден заявив в інтерв'ю "PBS NewsHour" наступного дня після виступу з промовою "Про стан справ у державі", пише портал "Коментарі" з посиланням на The Hill.

Новий наступ не допоможе: Байден упевнений, що Путін "вже втратив Україну"

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

"У Путіна немає жодного шансу – він уже втратив Україну", – заявив Байден.

Він зазначив, перш ніж зважитися на повномасштабне вторгнення в Україну Путін здійснив два прорахунки. Перший полягає в тому, що він сподівався, що російськомовні українці зустрічатимуть російські війська з радістю, як переможців і не протистоятимуть. Другий прорахунок – господар Кремля наївно думав, що НАТО ніяк не відреагує і всередині Альянсу розпочнуться розбіжності щодо допомоги Україні. Як бачимо, ні першої, ні другої не сталося, заявив президент США.

Джо Байден зазначив, що країни НАТО сьогодні перебувають у постійному контакті щодо підтримки України, діють як один механізм, хоч у Кремлі і вважають, що це не так.

Читайте також на порталі "Коментарі" нові заяви Байдена про Україну: про що вони говорять – кому адресовані.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Білий дім заявив, що Китайська Народна Республіка (КНР) управляє глобальним флотом шпигунських аеростатів, подібних до того, який був збитий минулого тижня після перетину Сполучених Штатів. Держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що його країна поділилися інформацією про китайську повітряну кулю-шпигуну з десятками інших держав. Про що говорить те, що відбувається? Чи є ризик посилення конфронтації між США та КНР? Навіщо Китаю так ризикувати? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://thehill.com/

Новини