Головна Новини Світ США Новий пакет санкцій США: під ударом опинилися 2 найбільші банки і доньки Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий пакет санкцій США: під ударом опинилися 2 найбільші банки і доньки Путіна

США ввели повні блокуючі санкції проти "Сбербанку" та російського "Альфа-банку"

6 квітня 2022, 18:53
Поділіться публікацією:

Вашингтон реагує на звірства російських окупантів у Бучі під Києвом та продовження війни проти України і вводить разом із G7 та ЄС нові санкції. Цього разу санкції вводяться проти дочок президента РФ Путіна, найбільших банків РФ "Альфа банку" та "Сбербанку". Крім цього, США запалюють червоне світло перед бізнесом, який раніше розглядав можливість інвестувати в Росію. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться у повідомленні на сайті Білого Дому.

Новий пакет санкцій США: під ударом опинилися 2 найбільші банки і доньки Путіна

Санкції проти Росії. Фото: з відкритих джерел

Абсолютно недаремно "Сбербанк" називають фінансовим стовпом російського уряду. А "Альфа-Банк" називають найбільшим приватним банком у Росії. Нові санкції фактично заморозять усі активи фінустанов, які тим чи іншим чином пов'язані із фінансовою системою США. Крім того, жоден американець тепер не ризикне порушити санкції або в обхід їх мати якийсь зв'язок із вищезгаданими банками.

Також США забороняють своїм громадянам інвестиції у Російську Федерацію. У заяві Білого Дому йдеться, що Вашингтон також запроваджує обмеження проти великих російських державних підприємств критичної сфери. Усі їхні активи, які перебувають у США, будуть заморожені.

Ну, і останній санкційний удар мають відчути діти Путіна. Також постраждає верхівка Кремля — дружина та діти глави МЗС РФ Лаврова, члени Радбезу РФ, включаючи екс-прем'єра Медведєва та главу уряду РФ Мішустіна.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Євросоюз запроваджує п'ятий пакет санкцій проти РФ у відповідь на звірства у Бучі: що тепер під забороною і як це позначиться на російському бюджеті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини