Головна Новини Світ США Обговорювати нічого: у США заявили, що мають свій список занепокоєнь для Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Обговорювати нічого: у США заявили, що мають свій список занепокоєнь для Росії

Сполучені Штати Америки представлять РФ свій перелік занепокоєнь у відповідь на "гарантії безпеки"

21 грудня 2021, 07:47
Поділіться публікацією:

Відповіддю на "гарантії безпеки", які так публічно представив Кремль, буде список занепокоєнь та вимог до Росії від США та союзників у Європі. Як передає видання "Коментарі", про це представник Держдепартаменту США Нед Прайс заявив під час брифінгу.

Обговорювати нічого: у США заявили, що мають свій список занепокоєнь для Росії

Госдепартамент США. Фото из открытых источников

За словами чиновника, поки Вашингтон не бачить, що Росія налаштована на діалог і погодилася знизити градус напруженості на українсько-російському кордоні.

Нед Прайс підтвердив, що Росія справді адресувала США свій перелік вимог, який виник у зв'язку зі стурбованістю Москвою діями США та НАТО. Відповіддю на такі вимоги стане свій список від США та союзників у Європі до Росії. У цьому списку будуть свої попередження для Москви. Захід перерахує свої претензії, назве свої хвилюючі моменти через дії Росії.

Також у США наголосили, що вони особисто не мають права говорити про безпеку ЄС. Розмову про це можна вести лише із залученням європейських партнерів. Тому, якщо Росія сподівається на прямі переговори зі США щодо безпеки в Європі, то таких переговорів точно не буде. Вони можуть відбутися лише за участю європейських країн. До того ж, такі переговори не можуть відбутися, поки США не переконалися, що напруженість на українському кордоні, спричинена російськими військами, на порядок знизилася.

"Росія представила свої занепокоєння, ми маємо свої", – резюмували в Держдепартаменті США. 

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Кремлі розповіли, у якому разі може відбутися зустріч Путіна та Зеленського. Пєсков відповів, що поки що від української сторони не надходило пропозицій щодо такої зустрічі на офіційному рівні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини