Головна Новини Світ США Обмін окупованих територій на мир в Україні: чи підтримує США таку ідею
commentss НОВИНИ Всі новини

Обмін окупованих територій на мир в Україні: чи підтримує США таку ідею

Чи згодні США на ідею обміняти території України, і таким чином домогтися мирних переговорів та завершення війни проти Росії.

13 листопада 2023, 16:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Сполучені Штати не підтримують ідею віддати частину українських окупованих територій Росії в обмін на завершення війни в Україні та досягнення миру. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю американського посла при ОБСЄ Майкла Карпентера для видання Delfi.

Обмін окупованих територій на мир в Україні: чи підтримує США таку ідею

Посол США при ОБСЄ Майкл Карпентер. Фото з відкритих джерел

Посол США Майкл Карпентер розповів, що інтереси Сполучених Штатів базуються на перемозі України та поразці Росії у цій війні. Крім того, закінчення війни має бути таким, щоб Україна змогла повернути усі окуповані Росією території.

"Вони просто повинні покинути ці території, які вони незаконно окупували, і повернутися в Росію", — сказав Карпентер.

Карпентера запитали, щодо пропозицій з закликом піти Україну на поступки та укласти мирні угоди з Росією, які, зокрема, лунають і з боку деяких американських чиновників. Карпентер пояснив, що США в цілому відкидає подібні наративи.

"Ми не підтримуємо подібну ідею, тому що, на мій погляд, це майже оксюморон: "земля в обмін на мир". Поступка імперським апетитам Росії – це не шлях до миру", — відповів Майкл Карпентер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Європейський Союз готовий створити плани довгострокової підтримки України та збільшити фінансові пакети допомоги. Очільниця МЗС Німеччини наголосила, що її країна готова збільшувати фінансову підтримку Україні, а "Путін зарано радіє". Крім того, у ЄС озвучили запасний план для України щодо додаткового фінансування. 

Також "Коментарі" писали про очільника МЗС Литви, який відкинув заяви про потребу Україні вести мирні переговори з Росією та назвав винних у разі перемоги Путіна у війні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.delfi.lt/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

13 листопада 2023, 16:43

Що означає думка програвшего нафталіну, хто вже втратив владу?


Новини