Головна Новини Світ ЄС "Путін зарано радіє": у ЄС заявили про позитивні зміни щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

"Путін зарано радіє": у ЄС заявили про позитивні зміни щодо України

Європейський Союз готовий створити плани довгострокової підтримки України та збільшити фінансові пакети допомоги.

13 листопада 2023, 14:44
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок висловила у збільшені підтримки України попри конфлікт на Близькому Сході, який міг відвернути увагу від російського вторгнення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Голос Америки".

"Путін зарано радіє": у ЄС заявили про позитивні зміни щодо України

Очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок. Фото з відкритих джерел

13 листопада пройшла зустріч міністрів закордонних справ 27 країн ЄС, які обговорили питання зовнішньої політики, зокрема війни в Україні. Голова засідання міністрів ЄС Жозеп Боррель закликав не забувати про підтримку України попри конфлікт на Близькому Сході, адже бойові дії тривають, а Київ зазнає бомбардувань.

Очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що ЄС й надалі підтримуватиме Україну.

"Путін зарано радіє з огляду на загострення становища в світі, бо ми і далі допомагатимемо Україні. Ми не лише збережемо підтримку, але й збільшуватимемо її, зокрема від Німеччини", — заявила Бербок.

Бербок вказала, що у планах Німеччини не просто давати допомогу Україні на найближчий період, а створити довгострокову фінансову підтримку.

"Йдеться не лише про допомогу на цю зиму, коли російський президент знову сподівається виграти на труднощах людей під час холодної війни. Наступного року наша допомога значно збільшиться", — сказала Анналена Бербок.

Наразі ЄС працює над програмою 50 млрд євро допомоги для України, яка блокується прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Угорський політик заявляє потребу домовлятись з Путіним, а не вводити проти нього санкції та допомагати Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Угорщині проведуть референдум щодо України. На голосування поставлено питання щодо необхідності прийняти Україну в Європейський Союз.

Також "Коментарі" писали. що у ЄС назвали на які кроки готовий піти Євросоюз, щоб розблокувати допомогу Україні через вето Угорщини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини