Головна Новини Світ США Остання надія. На що можуть погодитися демократи для розблокування допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Остання надія. На що можуть погодитися демократи для розблокування допомоги Україні

Демократи можуть погодитися на ідею надання допомоги Україні в кредит, якщо це стане єдиною можливістю взагалі надати цю допомогу, повідомляє видання The Hill

21 березня 2024, 19:18
Поділіться публікацією:

Демократи в обох палатах Конгресу США розглядають можливість підтримки України через кредит, що стає обговорюваною ідеєю серед лідерів Республіканської партії, які шукають вихід зі складної ситуації, повідомляє The Hill.

Остання надія. На що можуть погодитися демократи для розблокування допомоги Україні

Конгрес США

Зазначається, що концепція кредитування не є пріоритетною для демократів, які підтримують ухвалення пакету допомоги на 60 мільярдів доларів для України, який уже схвалив Сенат, і критикують спікера Майка Джонсона за його відмову внести цей пакет на розгляд Палати представників.

Проте, деякі демократи стверджують, що, якщо кредитна стратегія, запропонована Джонсоном сенаторам-республіканцям минулого тижня, може вирішити проблему, то вони готові її підтримати.

Зокрема, як заявив старший демократ у Комітеті з питань внутрішньої безпеки Бенні Томпсон, демократи в будь-якому разі підтримують надання допомоги Україні, як би вона не називалась. За його словами, навіть якщо мова йтиме про кредит, то це все одно буде допомогою, яка вкрай потрібна країні.

Відомо, що кредитна стратегія набула популярності серед республіканців, частково через активне сприяння колишнього президента Дональда Трампа, який просуває ідею надання зовнішньої допомоги у вигляді кредитів.

Проте деякі експерти вважають, що Україна, ймовірно, ніколи не зможе повернути ці кредити через величезні витрати на відновлення, з якими вона стикається через конфлікт з Росією. Однак підхід до кредитування може дати політичне прикриття для обережних республіканців, які можуть вважати це стратегічним зниженням фінансового навантаження на американських платників податків.

Зазначається, що демократи стають все більш прихильними до цієї концепції, якщо вона розглядається як останній шанс надати допомогу Україні перед листопадовими виборами.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що саме Дональд Трамп заявив про те, що Україні потрібно надавати допомогу у кредит.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини