Головна Новини Світ США Пакет допомоги Ізраїлю без України: стало відомо, чи погодиться Байден на ультиматум
commentss НОВИНИ Всі новини

Пакет допомоги Ізраїлю без України: стало відомо, чи погодиться Байден на ультиматум

Білий дім заявляє, що Джо Байден ветує законопроект про пакет допомоги Ізраїлю без України

1 листопада 2023, 10:45 comments1737
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден накладе вето на запропонований республіканцями Палати представників законопроект про пакет допомоги лише Ізраїлю, де не включено необхідне фінансування для підтримки України. Як передає портал "Коментарі", про це пише "The Hill".

Пакет допомоги Ізраїлю без України: стало відомо, чи погодиться Байден на ультиматум

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

У Білому домі не мають наміру переглядати свою позицію через запропонований спікером Палати представників США законопроект, де є лише необхідна підтримка для Ізраїлю, але не закладена необхідна допомога для України.

Адміністративно-бюджетне управління (OMB) розібрало пропозицію республіканців у Палаті представників і дійшло висновку, що вона "привносить партійність на підтримку Ізраїлю" і не відповідає вимогам часу, ігноруючи гуманітарну допомогу мешканцям Сектору Газа та допомогу Україні, а також союзникам в Індо-Тихоокеанському регіоні.

"Цей законопроект шкідливий для Ізраїлю, для регіону Близького Сходу та нашої власної національної безпеки", — заявили в Адміністративно-бюджетному управлінні.

У заяві йдеться, що Білий дім продовжить вести діалог із законодавцями в Конгресі, щоб, все ж таки, домогтися від представників двох партій схвалення щодо виділення фінансів як для Ізраїлю, так і України в одному пакеті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — битва за пакет допомоги (насамперед Україні), який ще 20 жовтня запросив у Конгресу президент США Джо Байден (близько 106 млрд доларів, де для нашої країни передбачено 61,4 млрд, для Ізраїлю – 14 ,3 млрд) продовжується. Новообраний спікер Палати представників республіканець (трампістського крила) Майк Джонсон заявив, що запит на фінансування України та Ізраїлю має бути поділений. Як ситуація може розвиватись далі? Чи зуміє консервативне крило республіканців вгамувати радикальних трампістів? Як може зіграти Демпартія, яка зараз має більшість у верхній палаті і під контролем якої знаходиться виконавча влада? Що тут важливо розуміти Україну? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини