Головна Новини Світ США Папі Франциску не догодили Гарріс і Трамп: що заявив понтифік про вибори у США
commentss НОВИНИ Всі новини

Папі Франциску не догодили Гарріс і Трамп: що заявив понтифік про вибори у США

Папа Франциск закликав на виборах у США голосувати за "менше зло"

14 вересня 2024, 11:00 comments3371
Поділіться публікацією:

Папа Франциск розкритикував обох кандидатів у президенти США за, як він сказав, антижиттєву політику щодо абортів та міграції. Понтифік порадив американським громадянам, які дотримуються католицької віри, віджати голос за того, хто, на їхню думку, є "меншим злом" на майбутніх американських виборах. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Hill.

Папі Франциску не догодили Гарріс і Трамп: що заявив понтифік про вибори у США

Гарріс і Трамп

Понтифіка попросили дати пораду американським католицьким виборцям під час прес-конференції у прямому ефірі, коли він повертався до Риму зі свого турне чотирма країнами Азії. Франциск наголосив, що він не є американцем і не голосуватиме.

Ні кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп, ні кандидат від Демократичної партії Камала Гарріс не були згадані поіменно.

Проте Франциск, проте, різко висловився, коли його попросили висловити свою позицію щодо двох гострих питань на виборах у США – абортів та міграції, які також викликають велике занепокоєння у католицької церкви.

Франциск зробив тяжке становище мігрантів пріоритетом свого понтифікату і часто висловлюється з цього приводу. Сильно підтримуючи церковне вчення про заборону абортів, Франциск не наголошує на церковній доктрині так сильно, як його попередники.

Читайте також на порталі "Коментарі" — кандидат у президенти США Камала Гарріс заявила, що Україна й надалі матиме міцну підтримку у війні з Росією, а кандидат у президенти США Дональд Трамп, за її словами, через 24 години здасть Україну Путіну, якщо повернеться в Білий дім. На питання ведучого дебатів, чи ви хочете, щоб Україна виграла війну, той же Трамп двічі ухилився від прямої відповіді і сказав, що на користь США щоб війна закінчилися і перестали гинути мільйони людей. Цікаво, що за результатами опитування телерадіокомпанії CNN у США, на дебатах перемога дісталася представниці Демократичної партії. Про що говорять заяви кандидатів у президенти США щодо війни в Україні? Чи варто нам хвилюватися? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини