Головна Новини Світ США Пелосі прибула на Тайвань та зробила гучну заяву: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Пелосі прибула на Тайвань та зробила гучну заяву: подробиці

Пелосі наголосила, що Америка солідарна з жителями Тайваню

2 серпня 2022, 19:19 comments1986
Поділіться публікацією:

 2 листопада  спікер Палати представників США Ненсі Пелосі прилетіла  на Тайвань. Її не зупинили жодні погрози Китаю, що пообіцяв помститися за візит. Американський політик та інші представники Конгресу, що були у складі делегації Конгресу заявили про "непохитну відданість Америки у підтримці демократії Тайваню". Про це пише CNN.

Пелосі прибула на Тайвань та зробила гучну заяву: подробиці

Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі (фото з відкритих джерел)

Американська делегація також розповіла про мету свого візиту.

"Наші розмови з керівництвом Тайваню будуть зосереджені на підтвердженні підтримки нашого партнера та на просуванні наших спільних інтересів, зокрема просування вільного та відкритого Індійсько-Тихоокеанського регіону", — йдеться в заяві.

Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі повідомила, що США солідарні з 23 мільйонами жителів Тайваню. Політик також заявила, що така солідарність важлива, "оскільки світ стоїть перед вибором між автократією та демократією"

 Також вона наголосила, що її візит до Тайваню ніяк не суперечить попередній політиці США, яка регулюється Законом про відносини з Тайванем 1979 року, Спільними комюніке США та Китаю та Шістьма гарантіями".

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Росія відреагувала на візит Пелосі до Тайваню та підтримала Китай. Росія вбачає у візиті, який таки очікується 2 серпня, спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі до Тайваню провокацію, що спрямована, як тиск на Китай. Росія також заявила, що не підтримує незалежність Тайваню. Про це заявила одіозна речниця МЗС Росії Марія Захарова на брифінгу. Захарова повідомила, що Росія підтримує принцип Пекіна "Єдиний Китай" і виступає проти незалежності Тайваню "в будь-якій формі".

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини