Головна Новини Світ США Пентагон дозволив військовим членство в екстремістських угрупованнях: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Пентагон дозволив військовим членство в екстремістських угрупованнях: яка причина

Проте активна участь у таких угрупованнях забороняється

21 грудня 2021, 12:28
Поділіться публікацією:

У понеділок, 20 грудня, Пентагон прибрав список екстремістських груп, до яких військові не можуть приєднатися, але відмовився прямо говорити, чи є відмова розглядати президента Джо Байдена як законного лідера Америки в рамках угруповання порушенням політики. Про це повідомляє Reuters.

Пентагон дозволив військовим членство в екстремістських угрупованнях: яка причина

Будівля Пентагону в Арлінгтоні, штат Вірджинія, США - Reuters

Збройні сили США, як і американське суспільство, перебувають під політичним напруженням після багатьох років політики розколу. Невелика частина військовослужбовців відмовилася від наказу зробити щеплення після того, як це питання стало політизованим, а деякі брали участь у смертельному заворушенні 6 січня в Капітолії США, яке проводили прихильники тодішнього президента Дональда Трампа.

Після заворушень адміністрація Байдена, яка вступила на посаду 20 січня, провела більшу частину року, працюючи над роз’ясненням свого визначення екстремізму та того, які види участі військових в екстремістській діяльності необхідно заборонити, оприлюднивши результати роботи в понеділок, 20 грудня.

Нове визначення включає все: від заборони "лайкати" екстремістський контент у соціальних мережах до збору коштів для екстремістської організації. Покарання, якщо воно є, може бути за місцевим командиром.

Тим не менш, Пентагон не забороняв членство в будь-якій групі, від "Гордих хлопців" до "Хранителів присяги" та "Ку-клукс-клану", і уникав заборони на певні дії, як-от погляд солдата на легітимність Байдена як президента.

Проте представники оборони США заявили, що обмеження, оголошені в понеділок, означають, що значуща активна участь у будь-якій такій групі буде неможливою.

Адам Сміт, головний демократ у комітеті з військового нагляду в Палаті представників, високо оцінив оновлену політику.

"Захист наших військовослужбовців від загрози насильницького екстремізму занадто важливий для партизанської дезінформації", — сказав Сміт у Twitter.

Повідомлення Пентагону було зроблено лише через кілька тижнів після того, як Генеральний інспектор Пентагону процитував 294 звинувачення в екстремістській діяльності військовослужбовців США, у тому числі 10 звинувачень у проникненні в Капітолій США 6 січня і 102 звинувачення про участь у домашньому екстремістському насильстві.

Було також 70 звинувачень у насильницькій екстремістській діяльності на расовій основі та 73 звинувачення в антиурядовому або антивладному екстремізмі.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Сполучені Штати Америки представлять РФ свій перелік занепокоєнь у відповідь на "гарантії безпеки".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини