Головна Новини Світ США Пентагон не може надавати військову допомогу Україні: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Пентагон не може надавати військову допомогу Україні: що сталося

У Пентагоні сподіваються, що 5,8 млрд доларів, які залишилися на допомогу Україні, буде використано

сьогодні, 08:12 comments1046
Поділіться публікацією:

Пентагон зараз не може надавати військову допомогу, оскільки нема чим відновити запаси для власної боєздатності. Вся проблема в тому, що тривалий час, поки Конгрес приймав масштабний пакет допомоги Україні, Пентагон не міг поповнити свої запаси. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила заступник спікера Пентагону Сабріна Сінгх, пише "Укрінформ".

Пентагон не може надавати військову допомогу Україні: що сталося

Пентагон. Фото: з відкритих джерел

Спікер пояснила, що Міноборони США намагається через Конгрес продовжити термін президентських повноважень Джо Байдена щодо виділення всіх залишкових коштів на військову підтримку України після завершення фінансового року наприкінці вересня.

"Ми справді плануємо використати суму, виділену в межах повноважень (для України – ред.)", — сказала вона.

За словами Сінгх, наразі залишилося $5,8 млрд невикористаної суми у рамках президентських повноважень для України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Адміністрація президента США Джо Байдена адресувала Конгресу запит на продовження терміну дії президентських повноважень (PDA). Це дасть змогу продовжити відправку військової допомоги Україні після закінчення фінансового року у вересні. Про це повідомляє The Hill.

У матеріалі йдеться, що цей запит має бути включений до резолюції про продовження фінансування уряду США після 30 вересня, коли добігтиме кінця фінансовий рік.

Спікер Пентагону Пет Райдер повідомив, що у США ще є 5,9 млрд. для України в рамках президентських повноважень. Ці кошти, крім 100 млн. доларів, закінчаться наприкінці фінансового року, тобто 30 вересня. Адміністрація Байдена використала президентські повноваження, щоб оперативно перекинути зброю в Україну безпосередньо через запаси Міністерства оборони. Кошти, виділені Конгресом, спрямовані на оцінку військового обладнання, переданого Україні, та заповнення запасів США. Допомога Україні часто надається партіями у сотні мільйонів доларів, щоб уникнути зменшення запасів Пентагону та врахувати час для заповнення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини