Головна Новини Світ США Пентагон озвучив чотири цілі США на Близькому Сході
commentss НОВИНИ Всі новини

Пентагон озвучив чотири цілі США на Близькому Сході

У Пентагоні озвучили ключові завдання, які США мають намір досягти на Близькому Сході

7 листопада 2023, 08:30
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", речник Пентагону Пет Райдер заявив, що Міністерство оборони США має чотири напрямки зусиль на Близькому Сході.

Пентагон озвучив чотири цілі США на Близькому Сході

Пентагон. Фото: з відкритих джерел

На першому місці стоїть захист громадян США та американських військових у цьому регіоні. На другому місці – надання всього необхідного Ізраїлю, щоб країна могла гарантувати захист від терористів ХАМАС. Третє – щільна координація зусиль з ЦАХАЛ, щоб максимально швидко і ефективно було звільнено всіх заручників. Четвертий пункт – США повинні докласти всіх зусиль, щоб конфлікт та бойові дії на території Сектору Газа не поширилися на інші країни та не призвели до глобального регіонального конфлікту.

США не приховують, що ставлять також своїм завданням – посилена позиція сили, що включає розгортання авіаносних ударних груп USS Gerald R. Ford та USS Dwight D. Eisenhower, які зараз знаходяться в районі Центрального командування США, разом із підводним човном класу Ohio.

Читайте також на порталі "Коментарі" — йде п'ятий тиждень війни з нападу ХАМАС на Ізраїль та подальших жорстких дій ізраїльської армії (ЦАХАЛ). Після потужних бомбардувань Сектор Газа ізраїльтяни розпочали там наземну операцію, але не широкомасштабну, а секторально рейдами. Так, Газа повністю оточена та поділена на дві частини. Ситуація на Близькому Сході залишається напруженою, але США та інші союзники Ізраїлю, а також його опоненти намагаються зробити все, щоб конфлікт не переріс із локального до регіонального чи глобального. Про що говорить ситуація зараз? Які варіанти розвитку подій? Хто і як виявив себе вже в даному конфлікті? Що це означає для України? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини