Головна Новини Світ США Пентагон попередив про проблеми допомоги Україні: відома причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Пентагон попередив про проблеми допомоги Україні: відома причина

Ллойд Остін закликав Конгрес не відкладати ухвалення законопроєкту про витрати Пентагону

4 грудня 2022, 11:00 comments3093
Поділіться публікацією:

Очільник оборонного відомства США Ллойд Остін звернувся до Конгресу США з проханням не відкладати прийняття законопроєкту про витрати Пентагону на 2023 рік. Інакше подальше тимчасове фінансування може вплинути на допомогу Україні та закупівлі нового бомбардувальника B-21 Raider. Про це пише  Politico.

Пентагон попередив про проблеми допомоги Україні: відома причина

Ллойд Остін (фото з відкритих джерел)

Міністр оборони США попередив, що конгресмени замість бюджету можуть  ухвалити "резолюцію про продовження фінансування", відразу на рік, а не на місяці. Адже такі випадки були й раніше.

Такі зволікання можуть заморозити витрати Пентагону на поточному рівні. Тож відомству доведеться покладатися на стару техніку, обладнання, а розробка перспективних військових технологій значно скоротиться.

Американський президент Джо Байден до 16 грудня 2022 року підписав у жовтні закон про продовження фінансування уряду. Документ включає  підтримку України на додаткові 12,4 млрд доларів.

 Конгрес США до цього терміну має ухвалити бюджет оборонного відомства. Раніше спікер Палати представників Ненсі Пелосі допустила ймовірність прийняття тимчасового фінансування на весь рік

 Якщо Конгресу доведеться прийняти документ, то Міністерство оборони отримає на 29 млрд доларів менше за потрібну їм суму.

Заступник міністра оборони Майкл Маккорд заявив журналістам Politico, що йому не віриться, що відомство зможе працювати в умовах тимчасового фінансування на весь рік. Джерела ЗМІ повідомляють, що це може спричинити кризову ситуацію.

Видання зазначає, що по лінії Пентагону йде військова допомога Україні, у тому числі постачання боєприпасів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що США планують презентувати найсучасніший бомбардувальник B-21 Raider

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини