Головна Новини Світ США Пентагон розкриває плани: ця технологія має дати США перевагу над Китаєм
commentss НОВИНИ Всі новини

Пентагон розкриває плани: ця технологія має дати США перевагу над Китаєм

Міністерство оборони США планує масштабне виробництво зброї за програмою Replicator.

7 вересня 2023, 16:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Заступниця голови Пентагону Кетлін Гікс заявила, що міністерство оборони США має намір за два роки створити парк з тисяч автономних безпілотних літальних апаратів на основі штучного інтелекту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Conversation.

Пентагон розкриває плани: ця технологія має дати США перевагу над Китаєм

Кетлін Гікс: Пентагон готується до реалізації програми Replicator. Фото: Sipa USA

Гікс розповідає про ініціативу Replicator, яка спрямована на створення тисяч маленьких і дешевих безпілотних платформ, керованих штучним інтелектом. Така зброя дасть США перевагу в конкуренції з Китаєм.

"Ми повинні забезпечити, щоб керівництво Китаю прокидалося щодня, розглядало ризики агресії та робило висновок: "сьогодні не той день" — і не тільки сьогодні, а щодня, від сьогодні до 2027 року і так далі", — сказала Кетлін Гікс.

Чиновниця вказує, що нова програма має стати проривом у підходах до оборони. За словами Гікс зграї автономних БПЛА, які є малими, дешевими, розумними та у великих кількостях зможуть протистояти агресії ворога та використовувати під час бойових дій менше людей.

Заступниця голови Пентагону припустила, що дрони можуть бути використані у кількох середовищах, зокрема у космосі, повітрі, воді. На її думку, вони можуть працювати протягом тривалого періоду часу, використовуючи сонячну енергію.

Хоча Пентагон вже має деякі автономні системи, мета Replicator полягає в тому, щоб значно збільшити масштаб такої зброї та перевести бюрократію Пентагону на швидшу роботу в умовах конкуренції з Китаєм.

"Нехай ніхто не плекає ілюзій: Replicator — це сигнал згори про те, що ми робимо сміливі та швидкі зміни, використовуючи наявні ресурси для розв'язання невідкладної проблеми", — сказала Гікс.

Попри те, що сьогодні Росія є серйозною загрозою, однак саме Китай з великим військовим арсеналом та потужною економікою є головним конкурентом Сполучених Штатів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що китайські вчені відкрили нову військову технологію.

Також "Коментарі" писали, що Китай показав нову карту своєї країни, де забрав частину територій Росії та Індії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини