Головна Новини Світ США Пентагон змінив думку щодо військ КНДР в Росії: що викликало «більшу стурбованість»
commentss НОВИНИ Всі новини

Пентагон змінив думку щодо військ КНДР в Росії: що викликало «більшу стурбованість»

В Пентагоні побачили, що війська КНДР переміщають ближче до кордонів з Україною

сьогодні, 18:10
Поділіться публікацією:

США оцінюють, що Північна Корея направила до Росії близько 10 тисяч військових для тренувань і можливої участі в бойових діях проти України протягом найближчих кількох тижнів. Про це заявила представниця Пентагону Сабріна Сінгх на брифінгу, повідомляє Associated Press.

Пентагон змінив думку щодо військ КНДР в Росії: що викликало «більшу стурбованість»

Війська КНДР

Сінгх підтвердила, що частина північнокорейських військових, які минулого тижня були відправлені до Росії, вже переміщені ближче до кордону з Україною. За її словами, Пентагон стурбований намірами Росії залучити цих солдатів до бойових дій або підтримки бойових операцій проти українських сил у Курській області.

"Ми все більше стурбовані тим, що Росія має намір використовувати цих солдатів у бойових діях або для підтримки бойових операцій проти українських сил у Курській області Росії", – сказала вона журналістам.

Сінгх також наголосила, що міністр оборони США Ллойд Остін уже попередив: якщо північнокорейські військові братимуть участь у війні проти України, вони будуть розцінюватися як воююча сторона і можуть стати законними військовими цілями.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що минулого тижня глава Пентагону Ллойд Остін підтвердив, що військові КНДР знаходяться в Україні. Втім, за його словами, Сполучені Штати наразі не знають, чим вони там можуть займатися. Така заява викликала шквал критики серед українських експертів, які навіть звинуватили Остіна у профнепридатності.

Також "Коментарі" розповідали, що генеральний секретар НАТО Марк Рютте підтвердив присутність військових підрозділів з Північної Кореї в Курській області Росії та пообіцяв посилення підтримки України. Відповідну заяву Рютте зробив у понеділок у штаб-квартирі НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://apnews.com/

Новини