Головна Новини Світ США Пентагон звернувся до Конгресу США: стосується термінової допомоги для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Пентагон звернувся до Конгресу США: стосується термінової допомоги для України

Конгрес США не може ухвалити рішення про пакет допомоги Україні. У Пентагоні говорять про критичну ситуацію та вказують на відсутність коштів для безпеки України.

6 грудня 2023, 16:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Міністерстві оборони США заявили, що прийняття пакета фінансування для допомоги України у Конгресі є невідкладним та необхідним рішенням. Пентагон закликав Конгрес США якомога швидше проголосувати за допомогу Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Голос Америки".

Пентагон звернувся до Конгресу США: стосується термінової допомоги для України

Речник Пентагону Пет Райдер закликав Конгрес США проголосувати за допомогу Україні. Фото з відкритих джерел

Речник Міноборони США Пет Райдер виступив на брифінгу у якому заявив, що Пентагон не зможе надати допомогу Україні без рішення Конгресу.

"Без додаткового фінансування ми не зможемо надати Україні важливу безпекову допомогу, необхідну їй для захисту міст, людей, критичної інфраструктури", — сказав Пет Райдер.

Речник Пентагону розповів, що США мають наразі можливість передати Україні озброєння на 4,8 млрд доларів з власних запасів, але на поповнення цих запасів є лише 1,1 млрд доларів. Через відсутність коштів Райдер закликав чиновників у Конгресі США швидко прийняти рішення.

"Тому знову ж таки, ми будемо закликати Конгрес ухвалити додатковий запит на фінансування", — сказав Райдер.

Нагадаємо, що республіканці у Конгресі блокують голосування за пакет допомоги Україні, Ізраїлю та іншим країнам на понад 100 млрд доларів. Україна з цієї допомоги має отримати понад 60 млрд. Республіканці хочуть додати пункт про посилення захисту кордону США поблизу Мексики, тоді як демократи проти таких дій та закликають швидше ухвалити допомогу Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Джо Байден критикує Конгрес США, який не може ухвалити рішення про новий пакет допомоги Україні. президент США назвав це "божевіллям".

Також "Коментарі" писали, що у США республіканці запропонували "план перемоги в Україні".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини