Головна Новини Світ США Переговори про обмін ув'язнених та війна в Україні: у Байдена зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Переговори про обмін ув'язнених та війна в Україні: у Байдена зробили заяву

Джейк Салліван натякнув, що навряд чи великий обмін може підштовхнути Україну та РФ до переговорів

2 серпня 2024, 07:54 comments2781
Поділіться публікацією:

У Білому домі вважають, що переговори з Росією про обмін ув'язнених та будь-які потенційні переговори щодо війни в Україні не пов'язані між собою. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

Переговори про обмін ув'язнених та війна в Україні: у Байдена зробили заяву

Джейк Салліван. Фото: з відкритих джерел

Журналісти поставили Саллівану уточнююче питання, чи можуть переговори щодо ув'язнених закласти певну основу для дипломатичних зусиль у контексті війни в Україні? На це радник Байдена відповів, що США не бачать між ними зв'язку.

"Для нас вони знаходяться в різних площинах", – наголосив Салліван.

"Перше – про практичне питання втілення обміну, друге – набагато складніше питання, де головну роль гратимуть українці, а США консультуватимуться зі своїми партнерами, щоб підтримувати їх, коли вони будуть готові вдатися до такого дипломатичного кроку", – додав він.

Варто зазначити, що Україна не раз наполягала, що не вестиме переговори з Росією, поки та відмовиться виконувати "формулу миру", засновану на Статуті ООН.

Водночас, українська сторона прагне залучити представника РФ на другий "саміт світу".

Нагадаємо, 1 серпня відбувся масштабний обмін полоненими між Росією та Білоруссю, а також низкою країн Заходу.

Захід домовився з Російською Федерацією про звільнення 16 політичних ув'язнених, включаючи трьох американців та одного власника грін-картки, які вже повертаються додому. Про це повідомив президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден у своєму Twitter-акаунті.

Байден зазначив, що угода стала дипломатичним подвигом. Загалом домовленість передбачала звільнення 16 осіб із Росії, включаючи двох німців та сімох громадян Росії, які були політичними ув'язненими у своїй власній країні. Президент США також привітав зусилля союзників, які брали участь у складних переговорах, щоб досягти цього результату. Серед цих країн були: Німеччина; Польща; Словенія; Норвегія; Туреччина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини