Головна Новини Світ США Після 2024-го США можуть відмовитись визнавати Путіна президентом РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Після 2024-го США можуть відмовитись визнавати Путіна президентом РФ

Конгресмени США можуть відмовитися визнавати Путіна президентом у разі переобрання після 2024 року

19 листопада 2021, 11:23
Поділіться публікацією:

До Конгресу США подано резолюцію про невизнання Володимира Путіна президентом Росії після 2024 року. З документом можна ознайомитись на сайті співголови Гельсінської комісії Конгресу Стіва Коена. Як передає видання "Коментарі", про це пише сайт "The Insider".

Після 2024-го США можуть відмовитись визнавати Путіна президентом РФ

Конгрес США. Фото з відкритих джерел

Головне питання, на якому акцентується увага в резолюції, стосується того, що в російській Конституції були внесені правки, які фактично відкривають Володимиру Путіну шлях до постійного перебування при владі. У США вважають, що голосування за внесення змін до Конституції РФ пройшло із систематичним порушенням. До того ж, ніде у законодавстві нічого не сказано про процес голосування. Також американські політики звертають увагу на той факт, що під час голосування не було достатньої кількості міжнародних спостерігачів.

У резолюції йдеться, що зміни до Конституції було внесено з порушенням російських та міжнародних законів.

Головна складова резолюції полягає в тому, що 7 травня 2024 має стати датою, після якої Володимир Путін не повинен залишитися на посаді президента РФ. Якщо Путін, порушуючи російські закони, а також усі міжнародні норми, намагатиметься утриматися у владі, США повинні зайняти чітку позицію і не визнавати його президентом Росії.

На таку резолюцію з'явилася реакція Москви. У Раді Федерації підкреслили, що ніхто не має права втручатися у внутрішні справи РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Путін пригрозив НАТО жорсткою відповіддю, якщо війська Альянсу продовжать наближення до кордонів Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини