Головна Новини Світ США Після свят: стало відомо, коли Конгрес США почне розглядати пакет допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Після свят: стало відомо, коли Конгрес США почне розглядати пакет допомоги Україні

Конгрес США збирається піти на святкові канікули через Великдень, тому ухвалення допомоги Україні відкладається на кілька тижнів.

20 березня 2024, 15:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон збирається відкласти розгляд пакета допомоги Україні щонайменше на три тижні – до 9 квітня. Джонсон хоче спочатку ухвалити фінансові питання уряду США, а після перерви на великодні свята повернутись до можливості голосування щодо пакета допомоги Україні.

Після свят: стало відомо, коли Конгрес США почне розглядати пакет допомоги Україні

Конгрес США йде на святкові канікули. Фото з відкритих джерел

Видання The Hill повідомило, що Конгрес США планує працювати лише чотири дні, після чого піде на двотижневі канікули з нагоди Великодня, яке у католиків припадає на 31 березня. Однак у планах палати представників немає на порядку денному питання про голосування пакета допомоги України.

"Ми не можемо поїхати додому на Песах і Великдень — ми маємо надати цю допомогу Україні", — критикує рішення республіканців представниця демократів Ненсі Пелосі.

Натомість видання The Hill вказує, що спікер Палати представників Майк Джонсон не збирається розглядати питання фінансової допомоги Україні. Американський політик спочатку планує поставити на голосування законопроєкти про фінансування уряду, а потім можливо зайнятись іншими документами, зокрема щодо нацбезпеки, куди входить питання допомоги Україні на 60 млрд доларів.

"Цей графік відсуне найраніші потенційні дії щодо України до 9 квітня, коли Палата представників має повернутися до Капітолія після тривалої святкової перерви", — пояснює The Hill.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Білому домі відреагували на альтернативну ідею республіканців допомоги Україні в кредит.

Також "Коментарі" писали, що Естонія запропонувала новий план фінансування України, який допоможе виграти війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини