Головна Новини Світ США У Білому домі відреагували на ідею допомоги Україні в кредит
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі відреагували на ідею допомоги Україні в кредит

Республіканці у Конгресі США проти допомоги Україні та пропонують її замінити на кредит. На такі ініціативи відреагували у Білому домі.

20 березня 2024, 08:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речниця Білого дому Карін Жан-П'єр прокоментувала позицію республіканців у Конгресі США, які заявили про необхідність переглянути допомогу Україні та замінити її на кредит. За словами Жан-П'єр, політики повинні якомога швидше схвалити допомогу Україні, а не обговорювати альтернативні варіанти.

У Білому домі відреагували на ідею допомоги Україні в кредит

Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр. Фото з відкритих джерел

На брифінгу у Білому домі Карін Жан-П'єр відреагувала на ініціативи частини партії Республіканців щодо можливого заміни допомоги Україні на кредитування від США. Жан-П'єр наголосила, що потрібно прийняти той законопроєкт, який вже був розглянутий в Сенаті, а не шукати альтернативи.

"Ми бачимо, як Україна втрачає позиції на полі бою через бездіяльність Конгресу в останні кілька місяців. Тому єдиний правильний варіант — це дати Україні те, чого вона потребує: пакет додаткового фінансування", — сказала Жан-П'єр.

Нагадаємо, що колишній президент США та лідер республіканців Дональд Трамп кілька разів заявляв, що Україні потрібно надавати допомогу в кредит. Таку ж позицію озвучував Сенатор США від Республіканської партії Ліндсі Грем під час свого візиту до Києва.

Однак, Сенат США у лютому схвалив законопроєкт про 95 млрд доларів допомоги, який передбачає 60 млрд доларів допомоги Україні. Попри це спікер палати представників Майк Джонсон відмовляється ставити його на голосування у Конгресі США.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Майку Джонсону встановили дедлайн, щоб проголосувати за пакет допомоги Україні.

Також "Коментарі" писали про Дональда Трампа, який потрапив у фінансову пастку. Що загрожує кандидату в президенти США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини