Головна Новини Світ США Політичні лідери США розділилися щодо вступу України до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Політичні лідери США розділилися щодо вступу України до НАТО

У США не має одностайності у питанні членства України в НАТО.

30 вересня 2022, 23:42 comments1121
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Спікерка США Ненсі Пелосі відмовилась схвалити заявку на запит Україна на членство в НАТО, тоді як  конгресмен Майк Квіглі дає зелене світло на таке рішення. Про різні реакції на вступ України до НАТО пише видання Politico.

Політичні лідери США розділилися щодо вступу України до НАТО

Ненсі Пелосі. Фото з відкритих джерел

Спікерка США Ненсі Пелосі через кілька годин відреагувала на запит України щодо членства в НАТО. Видання Politico прямо запитало її реакцію, але посадовець ухилився від чіткої відповіді та заявила, що підтримує "гарантії безпеки" для Києва і далі додала, що США дуже віддані українській демократії.

Ці слова прозвучали перед рішення Палати представників, яка прийняла законопроєкт, в якому передбачено допомогу Україні у розмірі 12 млрд доларів. Приблизно в цей час дипломати зустріли біля Капітолія українських парламентарів, де було звучало інше рішення стосовно вступу України до НАТО.

Під час виступу конгресмена Майк Квіглі, який нещодавно приїжджав в Україну прозвучали слова підтримки українського народу.

"Боротьба України — це причина, чому ми взагалі створили НАТО", — сказав американський політик Майк Квіглі.

Квіглі також заявив, що НАТО було створене для захисту демократичних цінностей від авторитарних режимів. Проблеми авторитаризму суспільство визнало тільки після Другої світової війни, наголосив конгресмен. У кінці звернення Квіглі сказав, що США має підтримати таке рішення.

Членство України в НАТО є складною темою для багатьох країн через статтю 5, в якій йдеться про те, що потрібно захищати кожного члена НАТО, якщо на нього нападе інша держава. В такому випадку США та іншим країнам НАТО доведеться відправляти техніку та своїх солдатів на війну проти Росії в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що чотири країни схвалюють членство України в НАТО.

Також "Коментарі" повідомляли про указ Путіна, яким він анексував чотири області України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини