Головна Новини Світ США Politico розповіло, чия перемога на виборах президента США може стати "перезавантаженням" для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Politico розповіло, чия перемога на виборах президента США може стати "перезавантаженням" для України

Питання України стане одним із найскладніших для кандидатів у президенти США

15 серпня 2024, 08:35
Поділіться публікацією:

Камала Гарріс вже офіційно є кандидатом у президенти США від Демократичної партії. У разі її перемоги, у "спадщину" від чинного лідера Джо Байдена вона отримає одне із найскладніших питань у зовнішній політиці Штатів – війну РФ проти України. Як передає портал "Коментарі", про це пише у колонці для Politico генеральний директор міжнародної політичної консалтингової фірми Rasmussen Global Фабріс Потьє.

Politico розповіло, чия перемога на виборах президента США може стати "перезавантаженням" для України

Гарріс і Трамп. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що багато хто з демократів стверджує, що в українській політиці чинного президента США Джо Байдена немає нічого принципово неправильного. Навпаки, його радники та прихильники пояснюють, що він залишається вірним своїй початковій меті – підтримувати Україну стільки, скільки потрібно, уникаючи прямого конфлікту з Росією. Проте вірність стратегії гарантує її успіху. І хоча Байдену вдалося очолити широку міжнародну коаліцію на підтримку України, дивлячись на ситуацію на полі бою, межі цього обережного підходу стають очевидними. Незважаючи на транскордонне вторгнення до Росії, Київ втрачає позиції, як у прямому, так і в переносному сенсі,

"Таким чином, продовження балансування Байдена означає, що наближається момент провалу – до чи після болісної мирної угоди з Росією, яка все ще прагне підірвати суверенну та незалежну Україну. Ще одним неоптимальним результатом обережної доктрини Байдена є те, що політика США щодо України все Найчастіше диктується з табору колишнього президента США Дональда Трампа в Мар-о-Лаго, а не з самого Вашингтона. Саме Трамп зірвав і затягнув голосування в Конгресі США щодо надання додаткової допомоги Україні. як і коли має закінчитися війна", – йдеться у матеріалі.

У статті йдеться, що Гарріс та демократи мають діяти. Наприклад, на думку автора колонки, Гарріс має продемонструвати свою готовність зняти останні застереження щодо використання західних озброєнь великої дальності проти військових цілей на території Росії, а також щодо розгортання в Україні інструкторів із країн-членів НАТО.

Також Гарріс могла б заявити про підтримку з боку США союзників, які збивають російські ракети або безпілотники в безпосередній близькості від своєї території як самооборону – крок, який не означав би прямого втручання НАТО в конфлікт, але дозволив би відійти від вузького тлумачення Байденом інтересів НАТО та ролі Альянсу у підтримці України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вибори в США: хто з кандидатів ближчий до перемоги у трьох ключових штатах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини