Головна Новини Світ США Політолог розповів, що змусило сенаторів-республіканців підтримати виділення допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Політолог розповів, що змусило сенаторів-республіканців підтримати виділення допомоги Україні

Сенат США проголосував за пакетний законопроєкт, до якого входять 60 млрд дол. на підтримку України, документ підтримали 70 сенаторів при необхідних 60, з них 22 сенатори-республіканці. При цьому політолог Олег Саакян називає таке рішення очікуваним

13 лютого 2024, 16:54
Поділіться публікацією:

Олег Саакян вважає, що республіканці підтримали законопроєкт з допомогою для України, оскільки їх розлютила заява екс-президента Дональда Трампа щодо заохочення Росії нападати на країни НАТО, у разі, якщо вони не достатньо вносять коштів для фінансування оборони.

Політолог розповів, що змусило сенаторів-республіканців підтримати виділення допомоги Україні

Олег Саакян

"Це розлютило/занепокоїло частину республіканців до тої міри, що вони виступили проти позиції Трампа в питання допомоги Україні. Тепер слово за Конгресом",
— написав у Фейсбуці Саакян.

За його словами, тепер інтрига в тому, чи ослухається спікер Джонсон Трампа й поставить на голосування цей законопроєкт чи ні.

"До заяви Трампа було очевидно — не поставить. Тепер, після заяви й аж 22х голосів республіканців в Сенаті — це вже не настільки однозначно. Шанс з'явився звідки не чекали, поки спостерігаємо, хай й з надією",
— підкреслив політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що глава української держави Володимир Зеленський подякував американським законодавцям за ухвалення законопроєкту за допомогою України на 60 млрд дол.  Лідер українців наголосив, що подальша допомога США дозволяє позбавити життя українців російською агресією.

Окрім того, "Коментарі" розповідали, що кілька місяців поспіль в США не можуть ухвалити рішення із приводу виділення допомоги Україні. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомляв, що немає жодної ясності в питанні виділення допомоги. За його словами, всі події із приводу голосування за законопроєкт нагадують гостросюжетний детектив.

"Коментарі" розповідали, що на погрози Трампа членам НАТО відреагував Йенс Столтенберг. За його словами, розмови про те, що члени оборонного альянсу не захищають один одного, підривають спільну безпеку. Також такі заяви ставлять під загрозу життя американських та європейських солдатів, додав генсек НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини