Головна Новини Світ США Польща наклала вето на законопроект про ЗМІ, щоб уникнути конфлікту з США: яка відповідь Білого дому
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща наклала вето на законопроект про ЗМІ, щоб уникнути конфлікту з США: яка відповідь Білого дому

США вітають цей крок польської влади

28 грудня 2021, 11:59
Поділіться публікацією:

Президент Польщі наклав вето на законопроект про ЗМІ, який, за словами критиків, має на меті заглушити канал новин, який належить Discovery, що критично ставиться до уряду, посилаючись на занепокоєння щодо напруження, яке закон створить у відносинах з Вашингтоном. Про це повідомляє Reuters.

Польща наклала вето на законопроект про ЗМІ, щоб уникнути конфлікту з США: яка відповідь Білого дому

Вид з повітря на приватне телебачення TVN, що належить американській медіа-компанії Discovery - Reuters

Цей крок дозволяє Польщі, яка є членом НАТО, обійти потенційний конфлікт зі Сполученими Штатами під час загострення напруженості у Східній Європі через дії Росії на кордоні з Україною.

Рішення означає, що проект, який пройшов через парламент і був підтриманий правлячою націоналістичною партією "Право і справедливість" (PiS), був заблокований президентом.

Президент Анджей Дуда заявив у телевізійній заяві в понеділок, 27 грудня, що якщо закон набуде чинності, він може порушити договір, підписаний зі Сполученими Штатами про економічні та торговельні відносини.

"Одним із аргументів, які розглядалися під час аналізу цього закону, було питання міжнародної угоди, яка була укладена в 1990 році... цей договір наголошує на захисті інвестицій", – сказав Дуда.

Сполучені Штати закликали Дуду використати своє вето. Повірений у справах США у Варшаві Бікс Аліу подякував президенту Польщі у Twitter "...за лідерство та відданість спільним демократичним цінностям і за захист інвестиційного клімату в Польщі".

Як повідомляли раніше "Коментарі", Європейський Союз заявив, що польський закон, який, за словами критиків, має на меті заглушити канал новин, що критикує уряд, створює серйозні ризики для свободи та плюралізму ЗМІ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: reuters.com/business/media-telecom/polish-president-says-he-vetoed-media-law-2021-12-27/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини