Головна Новини Світ США Попереду дуже складні дебати. Маркарова спрогнозувала, коли Сенат схвалить допомогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Попереду дуже складні дебати. Маркарова спрогнозувала, коли Сенат схвалить допомогу Україні

Сент США 7 лютого може схвалити законопроєкт з додатковою допомогою Україні, проте цьому процесу будуть передувати запеклі дебати, повідомила у Фейсбуці посол України в США Оксана Маркарова, пишуть «Коментарі»

5 лютого 2024, 14:00
Поділіться публікацією:

Оксана Маркарова повідомила, що 4 лютого Комітет з асигнувань Сенату США оприлюднив текст законопроекту про пакет міжнародної допомоги США, зокрема й для України, та міграційну реформу, який є умовою підтримки республіканцями міжнародної допомоги США.

Попереду дуже складні дебати. Маркарова спрогнозувала, коли Сенат схвалить допомогу Україні

Дебати не будуть стосуватися України

Як відзначила посол, оприлюднення законопроєкту робить можливим анонсоване напередодні лідером демократів у Сенаті Чаком Шумером голосування 5 лютого за припинення дебатів по законодавчому інструменту (legislative vehicle) для пакету міжнародної допомоги та міграційної реформи, а 7 лютого – голосування вже за сам пакет.

Водночас, Маркарова впевнена, що попереду слід очікувати дні дуже складних та дуже публічних дебатів. Проте, за її словами, вони не будуть відбуватися навколо допомоги України, а стосуватимуться міграційної політики США.

Окрім того, посол розповіла, що опублікований законопроєкт передбачає асигнування у розмірі 60 млрд. доларів в частині допомоги Україні. З цієї суми на оборонні видатки передбачено 50,43 млрд доларів, з яких 48.4 млрд доларів пропонується виділити Міністерству оборони США на подальшу підтримку України в її боротьбі з Росією до 31 грудня 2024 року включно.

Так, за інформацією Маркарової 19,85 млрд. дол. передбачено на поповнення американських військових озброєнь і техніки, наданих Україні із запасів Міністерства оборони США. Ще 13,8 млрд дол. – на переозброєння України через закупівлю зброї та боєприпасів у оборонно-промислової бази США.

Також, каже Маркарова, 14,8 млрд дол. передбачено на військову підготовку, обмін розвідданими, посилення присутності в зоні відповідальності Європейського командування та інші заходи підтримки. Ще 8 млн дол. підуть для продовження нагляду за допомогою Україні з боку США.

Крім того, 1,6 млрд дол. передбачається для зовнішнього військового фінансування (FMF) з метою задоволення потреб України та інших регіональних партнерів у протиповітряній обороні, артилерії, морській безпеці, технічному обслуговуванні та підтримці.

За інформацію Маркарової, ще 300 млн дол. Будуть виділені на допомогу у захисті кордонів та просуванні верховенства права; 100 млн дол. – на підтримку програм з розмінування, боротьби з тероризмом; 9,654 млрд дол. – на економічну, фінансову, цивільну та ядерну безпеку.

Однак, підкреслила посол, законопроєктом передбачено заборону на відшкодування пенсій за рахунок прямої бюджетної підтримки США.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Сенат США погодивзаконопроєкт про допомогу Україні: які шанси, що він буде проголосований.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини