Головна Новини Світ США Попереджень більше не буде: у Держдепі розповіли, що чекає Іран за постачання ракет РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Попереджень більше не буде: у Держдепі розповіли, що чекає Іран за постачання ракет РФ

У Держдепі підтвердили, що США готові вжити серйозних заходів проти Ірану через можливе постачання ракет РФ

10 вересня 2024, 07:32 comments1013
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати Америки разом із партнерами готові вжити серйозних заходів щодо Ірану через можливе постачання Росії балістичних ракет малого радіусу дії. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив заступник представника Державного департаменту США Ведант Патель.

Попереджень більше не буде: у Держдепі розповіли, що чекає Іран за постачання ракет РФ

США. Фото: з відкритих джерел

"Ми дуже стурбовані цією інформацією. Ми ясно дали зрозуміти з нашими партнерами щодо G7, що готові до дій, які можуть призвести до серйозних наслідків", — сказав Патель, коментуючи інформацію про постачання Іраном ракет Росії.

При цьому представник Держдепу не уточнював, про які саме заходи йдеться.

Читайте також на порталі "Коментарі" — союзники Європейського Союзу надали розвіддані, які підтверджують постачання Іраном балістичних ракет Росії. Про це повідомляє "Голос Америки", із посиланням на представника ЄС Петера Стано.

"Нам відома надана союзниками інформація, що заслуговує на довіру, про постачання іранських балістичних ракет Росії", — зазначив спікер.

Він також заявив про можливість ввести нові санкції проти Тегерана, якщо такі постачання ракет буде підтверджено.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у ЗМІ почали активно обговорювати ймовірну передачу Іраном Росії кількох сотень балістичних ракет малої дальності. Видання The Wall Street Journal, посилаючись на високопосадовців американських і європейських чиновників, повідомляє, що ракети вже в РФ. Водночас, у Білому домі прогнозують "драматичну ескалацію" у війні РФ проти України, якщо Іран справді розпочав постачання ракет Росії. Чому Іран таки вирішив постачати ракети РФ, хоч довго відкладав це рішення раніше? До чого це може спричинити? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини