Посол Маркарова розповіла, за що Україна має бути вдячна Трампу

Посол України в США Оксана Маркарова в коментарі Bloomberg повідомила, що Україна працюватиме з будь-яким президентом, якого обре американський народ. Також вона додала, що Україна повинна подякувати Трампу, передає портал «Коментарі»

Колишній президент США Дональд Трамп під час свого правління передав Україні ракети Javelin, і саме за це Україна має йому подякувати, заявила Оксана Маркарова.

Також посол підкреслила, що Україна перцюватиме з будь-яким президентом, якого обере американський народ. Разом з тим, вона підкреслила, що Україні критично не вистачає ракет, і ЗСУ потребують американської допомоги.

"У нас ще вистачає охочих воювати — немає вибору, власне, ми захищаємо свої домівки — але у нас закінчується техніка, особливо ракети та перехоплювачі. Нам потрібна ця підтримка ще вчора. Я була дуже рада почути, що це була дуже сильна двопартійна підтримка, звісно, ще не остаточна, лише перший крок у правильному напрямку. Немає альтернативи продовженню цієї підтримки"
, - вважає Маркарова.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що республіканці не зацікавлені у подоланні розбіжностей з демократами. На думку надзвичайного та повноважного посла Андрія Веселовського, їм потрібна перемога Трампа навіть ціною великих проблем у Європі.

Також "Коментарі" розповідали, що колишній президент США Дональд Трамп закликав республіканців у Конгресі проголосувати проти законопроєкту, у якому йдеться про вирішення міграційних питань та закладена допомога Україні. Він закликав республіканці не бути "дурнями" і не допомагати демократам.

При цьому міністр закордонних справ Дмитро Кулеба визнав, що наразі немає жодної інформації із приводу того, коли і чи взагалі буде виділена допомога Україні. За його словами, все що відбувається в США довкола допомоги нагадує "гостросюжетний детектив".

Крім того, "Коментарі" аналізували чи дійсно за вказівкою Трампа блокують допомогу Україні.