Головна Новини Світ США Постпред США при НАТО відповіла, чи зважився Байден на ключовий крок по Україні наприкінці президентства
commentss НОВИНИ Всі новини

Постпред США при НАТО відповіла, чи зважився Байден на ключовий крок по Україні наприкінці президентства

План перемоги, який презентував Зеленський, не може вплинути на рішення Вашингтона

сьогодні, 15:50
Поділіться публікацією:

Незважаючи на безперервні дискусії Адміністрація Джо Байдена не готова до радикальних рішень щодо України. США поки не адресуватимуть Україні запрошення на вступ до Північноатлантичного альянсу (НАТО). Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю Politico зробила постійний представник США при НАТО в адміністрації президента Джо Байдена Джуліанна Сміт.

Постпред США при НАТО відповіла, чи зважився Байден на ключовий крок по Україні наприкінці президентства

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Постпред наголосила, що "альянс не досяг тієї точки, коли він готовий запропонувати Україні членство чи запрошення", навіть незважаючи на те, що це є ключовим пунктом плану перемоги президента України Володимира Зеленського.

Проте Сміт додала, що Україну продовжуватимуть наближати до Альянсу настільки, наскільки це можливо.

Зазначимо, раніше радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що для членства України в НАТО необхідно провести відповідні реформи та виконати умови безпеки. При цьому позиція США залишається незмінною: "Місце України та її майбутнє – в Альянсі".

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський продовжує шукати різні шляхи для реалізації свого плану перемоги. Водночас європейські партнери все більше приходять до розуміння, що політика щодо України потребує змін. Ключовим наступним кроком для Вашингтона може стати зобов'язання щодо членства України в НАТО, яке передбачає застосування положень про взаємну оборону за статтею 5 для тих територій України, що контролюються Києвом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Financial Times".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини