Головна Новини Світ США Повернення Криму військовим шляхом: у США нарешті готові до рішучих дій
commentss НОВИНИ Всі новини

Повернення Криму військовим шляхом: у США нарешті готові до рішучих дій

Адміністрація чинного президента усвідомлює, що Києву необхідна можливість завдати удару по Криму

19 січня 2023, 12:20
Поділіться публікацією:

Влада Сполучених Штатів почала розглядати можливість вторгнення України до Криму, окупованого Росією у 2014 році. Про це, посилаючись на анонімне джерело у Білому домі, повідомляє авторитетне видання The New York Times , передає агентство Wyborcza.

Повернення Криму військовим шляхом: у США нарешті готові до рішучих дій

Джо Байден, з відкритих джерел

За словами джерела, що не називається, Вашингтон почав поступово змінювати свою позицію щодо стратегії ведення Києвом війни, розпочатої РФ 24 лютого минулого року.

Позицію Джо Байдена щодо Кримського півострова важко назвати прозорою та конкретною. До сьогоднішнього дня американський президент визнавав лише незаконність захоплення Росією Криму, проте надавати Україні високоточні ракети великої дальності для атаки по півострову, не поспішав.

Зараз, стверджує джерело видання, лінія поведінки Байдена почала поступово змінюватися.

"Адміністрація чинного президента усвідомлює, що Києву необхідна можливість завдати удару по Криму, де зосереджено чимало російської військової сили та техніки. Більше того, у США готові піти на такий ризик і допомогти Україні, надавши необхідну зброю, незважаючи навіть на можливе підвищення агресії з боку РФ", — пишуть у своєму матеріалі Хелен Купер, Ерік Шмітт та Джуліан Е. Барнс, посилаючись на офіційних осіб Білого дому, які попросили не називати їхніх імен.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що розпочата Росією війна в Україні сильно похитнула економіку не однієї європейської країни, проте Норвегія, наприклад, навпаки наростила надходження до свого бюджету. Ця держава збільшила свій дохід майже вп'ятеро, порівняно з "довоєнним часом".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини