Головна Новини Світ США Пріоритети у політиці Дональда Трампа: чи є там місце для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Пріоритети у політиці Дональда Трампа: чи є там місце для України

У випадку перемоги Трампа Україна не буде для нього головним пріоритетом

18 липня 2024, 13:20
Поділіться публікацією:

Напередодні майбутніх президентських виборів у США, Україна може втратити своє місце серед пріоритетів Дональда Трампа, якщо він переможе. Єва Антоненко з Українського інституту політики вважає, що такий розвиток подій може змінити зовнішню політику Вашингтона щодо Москви і призвести до небажаних компромісів для Києва.

Пріоритети у політиці Дональда Трампа: чи є там місце для України

Пріоритети у політиці Дональда Трампа

За її словами, Трамп не підтримував дії Росії в Україні та не виступав за повне скасування санкцій. Однак його останні висловлювання про можливість послаблення санкцій можуть бути спробою залучити виборців, які хочуть уникнути довготривалих конфліктів. Також Трамп може використовувати ці заяви для відмежування від чинної політики та підкреслення свого підходу "Америка перш за все".

Трампа щодо Росії можуть бути способом відмежуватися від чинної адміністрації та звернути увагу на себе тих людей, які можуть бути незадоволені нинішнім підходом. Заяви Трампа щодо Росії можна розглядати як підтвердження позиції "Америка перш за все", припускаючи, що він віддаватиме пріоритет американським інтересам над подальшою підтримкою України", – зазначила експерт.

Єва Антоненко нагадує, що під час своєї першої президентської кампанії Трамп говорив про покращення відносин з Росією, але також почав постачання зброї Україні. Вона зазначає, що республіканці раніше висували вимоги до ефективнішого використання допомоги Україні.

Експерт вважає, що у разі перемоги Трампа він може спробувати перекласти витрати на війну в Україні на союзників по НАТО та країни ЄС. Це може змінити баланс сил у регіоні та вплинути на міжнародну стабільність.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Майбутня політика Дональда Трампа у ролі президента США викликає багато обговорень, особливо його обіцянка швидко завершити війну в Україні. Політолог Петро Олещук розповів “Коментарям”, що такі заяви можна розглядати як сигнал до Кремля про готовність до переговорів і пошук компромісів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини