Головна Новини Світ США Які сюрпризи готує Трамп: чого чекати українцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Які сюрпризи готує Трамп: чого чекати українцям

Які чинники впливають на майбутню зовнішню політику Трампа

18 липня 2024, 12:35
Поділіться публікацією:

Майбутня політика Дональда Трампа у ролі президента США викликає багато обговорень, особливо його обіцянка швидко завершити війну в Україні. Політолог Петро Олещук розповів “Коментарям”, що такі заяви можна розглядати як сигнал до Кремля про готовність до переговорів і пошук компромісів. Як стверджує експерт, майбутнє політичне курсування Трампа значною мірою залежатиме від реакції Росії на його ініціативи.

Які сюрпризи готує Трамп: чого чекати українцям

На майбутню політику Трампа буде впливати багато факторів

Петро Олещук, політолог і викладач Київського національного університету імені Тараса Шевченка, наголошує на тому, що заяви Дональда Трампа про завершення війни в Україні "за 24 години" є частиною його передвиборчої риторики. 

“При цьому всі заяви, які Трамп робить зараз – в рамках логіки його передвиборчої кампанії. І ця передвиборча кампанія загалом слугує потребі якимось чином цю ситуацію вирішувати. Тому я думаю, що не треба однозначно сприймати будь-які нові заяви і Трампа, і Венса в контексті його майбутньої політики", – зазначив співрозмовник порталу "Коментарі".

Додатково політолог зазначає, що реакція Кремля на пропозиції Трампа буде ключовим чинником у формуванні його майбутньої зовнішньої політики. Існує висока ймовірність, що Росія спробує маніпулювати цими ініціативами.

“Мабуть, Трампа справді розраховує домовитися з Путіним. Чи вийде в нього це зробити? Ну, як показує практика діяльності Трампа – всі його заяви про якісь домовленості, врегулювання насправді не так вже й часто чимось конкретним завершуються. Тому поки що так. Звичайно, що все це не може не викликати занепокоєння з боку українців, але так само не треба це все сприймати однозначно", – зазначив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи дійсно шанси Байдена тепер дорівнюють нулю: що відбувається у США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини