Головна Новини Світ США Програв битву за Україну: ЗМІ навали фатальну помилку Трампа і що на нього чекає далі
commentss НОВИНИ Всі новини

Програв битву за Україну: ЗМІ навали фатальну помилку Трампа і що на нього чекає далі

Республіканці починають розуміти, що не на того поставили на виборах президента США у 2024 році

22 квітня 2024, 09:25
Поділіться публікацією:

Дональд Трамп, який бажає знову повернутися до Білого дому, поступово втрачає вплив у Республіканській партії, яскравим свідченням чого стало прийняття пакету допомоги для України в нижній палаті Конгресу. Це також вказує на ймовірність поразки Трампа на президентських виборах у листопаді цього року. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Atlantic.

Програв битву за Україну: ЗМІ навали фатальну помилку Трампа і що на нього чекає далі

Дональд Трамп. Фото: із відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що Дональд Трамп беззастережно домінував у Республіканській партії протягом 9 років, хоча його погляди та риторика часто суперечили основам політичної платформи партії. Це зокрема стосувалося незрозумілої для інших республіканців любові Трампа до Росії та Путіна.

Зрештою, Трампу вдалося запровадити в партії принцип: якщо хочеш мати його лояльність, стань ворогом для України. Саме цим пояснюється те, що традиційно лояльні до України республіканці довгий час блокували нову допомогу Києву – на користь Трампу.

Проте не лише позиція Трампа щодо України дратувала багатьох республіканців. На початку цього року Трамп зірвав двопартійну угоду щодо посилення кордону з Мексикою. Угода, яка подобалася багатьом республіканцям.

"Через три місяці партія Трампа в Конгресі повстала проти нього — і не через особисту відплату якомусь диваку, лояльному Трампу, а через одне з найдорожчих питань Трампа — його відданість Росії проти України", — пише The Atlantic.

Журналісти звертають увагу, що голосування за допомогою для України – це лише один із проявів великого процесу: Трамп поступово втрачає лояльність своїх партійців та електорату.

Також Трамп втрачає прихильність спонсорів – людей, які добровільно жертвують гроші на фінансування передвиборчої кампанії симпатичного їм кандидата. Наразі передвиборний штаб Байдена має вдвічі більше грошей, ніж штаб Трампа, який ще нещодавно вважався майже гарантованим переможцем на осінніх виборах.

Водночас Дональд Трамп втрачає свої "козиря", які мав намір використовувати у боротьбі проти Джо Байдена, адже інфляція в США знижується, злочинність зменшилася, а міграційне питання дискредитував сам Трамп, заблокувавши угоду, яка мала вирішити її. І це все на тлі нових судових процесів над Трампом за його комерційні та особисті подвиги.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Трамп відреагував на допомогу Україні після проекту Джонсона.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини