Головна Новини Світ США Путін може знову спробувати захопити Київ: Захід висловив попередження
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін може знову спробувати захопити Київ: Захід висловив попередження

Американські й західні чиновники повідомили, що Путін не відмовився від спроб взяти Київ

6 квітня 2022, 17:38
Поділіться публікацією:

Нещодавні стратегічні зміни в РФ не обов'язково говорять про те, що Путін відмовився від намірів захопити столицю України Київ. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву опублікувало видання CNN з посиланням на коментарі американських і західних чиновників.

Путін може знову спробувати захопити Київ: Захід висловив попередження

Київ - фото з відкритих джерел

За інформацією джерела у сфері безпеки, довгострокові цілі Путіна не зрозумілі, однак чиновники США та Європи заявили, що повторна спроба вторгнення на територію Київщини все ж можлива, попри зміну стратегічних планів РФ і переговори з Україною.

"Для захисту будь-якої території, яку вона захоплює на сході, ми очікуємо, що Росія потенційно може розширити свою проекцію і присутність ще глибше в Україну, за межі Луганської та Донецької областей... Принаймні, такий їх намір і їх план", — повідомив журналістам радник з національної безпеки США Джейк Салліван.

Окрім цього, за словами Саллівана, США очікують, що Росія й надалі наноситиме повітряні й ракетні удари по території України, зокрема й по Києву, Одесі, Харкову й Львову.

"Мета Росії, зрештою, — максимально послабити Україну", — додав американський чиновник.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Росії уникають як прокаженого: у Міжнародному суді ООН РФ тепер без адвокатів. Більше не збираються продовжувати співпрацю з Росією навіть її адвокати в Міжнародному суді ООН. Вони висловили переконання, що більше не бачать можливості представляти країну, яка відверто порушує права людей та є міжнародним злочинцем.

Читайте на порталі "Коментарі": Боррель закликав Європарламент надати більше зброї Україні й відмовитися від російських енергоносіїв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://edition.cnn.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини