Головна Новини Світ США Путін зібрався до В'єтнаму: у США різко відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін зібрався до В'єтнаму: у США різко відреагували

Ханой проігнорував саміт миру у Швейцарії щодо питання України

17 червня 2024, 20:25 comments2239
Поділіться публікацією:

 Російський президент Володимир Путін планує візит до столиці В'єтнаму, але жодна країна не повинна надавати йому трибуну для пропаганди його війни. Таку заяву зробив представник посольства США в Ханої, повідомляє   Reuters.

Путін зібрався до В'єтнаму: у США різко відреагували

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Як повідомляє Кремль, Путін відвідає В'єтнам 19-20 липня, де планується підписання ряду двосторонніх угод.

Варто зазначити, що Ханой проігнорував мирний саміт щодо України у Швейцарії, але направив свого заступника міністра закордонних справ на зустріч БРІКС у Росії минулого тижня.

Очікується, що Путін зустрінеться з новим президентом В'єтнаму То Ламом. Водночас США, які минулого року покращили відносини з В'єтнамом і є основним торговельним партнером цієї країни, критично відреагували на запланований візит Путіна.

 "Жодна країна не повинна надавати Путіну платформу для пропаганди його агресивної війни та іншим чином дозволяти йому нормалізувати свої злодіяння", — сказав представник посольства США в Ханої.

Він також додав, що можливість вільних подорожей для Путіна може сприяти нормалізації грубих порушень Росією міжнародного права.

За даними Reuters, під час свого візиту до В'єтнаму Путін оголосить про угоди у сферах торгівлі, інвестицій, технологій та освіти. Проте обговорення з в'єтнамськими лідерами, ймовірно, торкнуться більш делікатних питань.

 "Ці переговори стосуватимуться зброї, найбільшим постачальником якої історично є Росія", — пише видання.

Також можуть обговорюватися питання енергетики, оскільки російські компанії працюють на в'єтнамських газових і нафтових родовищах у Південно-Китайському морі. Крім того, можуть підійматися питання платежів, адже обидві країни стикаються з труднощами у проведенні транзакцій через санкції США проти російських банків.

Через ордер Міжнародного кримінального суду на арешт, Володимир Путін обмежений у своїх пересуваннях, і небагато країн готові його приймати. Нещодавно він відвідував Китай.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін вірно прорахував у війні

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини