Головна Новини Світ США Путіну можна розслабитися: Трамп вже обрав головного ворога для США
commentss НОВИНИ Всі новини

Путіну можна розслабитися: Трамп вже обрав головного ворога для США

По інформації The Hill, Трамп пригрозив Сі Цзіньпіну перед виборами

5 липня 2024, 08:12
Поділіться публікацією:

Напередодні виборів президента США колишній голова Білого дому Дональд Трамп та його головні радники із зовнішньої політики пригрозили голові КНР Сі Цзіньпіну проводити агресивнішу політику США щодо Китаю. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "The Hill".

Путіну можна розслабитися: Трамп вже обрав головного ворога для США

Дональд Трамп. Фото: з відкритих джерел

В матеріалі зазначається, що колишні високопоставлені чиновники Дональда Трампа, які, ймовірно, працюватимуть у його другій адміністрації, виступають за масштабніше нарощування військової потужності США в Азії та за мита на китайський імпорт.

"Не буває випадкової війни. Зацикленість Вашингтона на ненавмисних конфліктах і гарячих лініях, можливо, підштовхнула Пекін до більш агресивної поведінки", — заявив колишній заступник радника Трампа з національної безпеки заявив Метт Поттінджер.

Він закликав збільшити оборонний бюджет Америки на 800 мільярдів доларів, стверджуючи, що це необхідно для США як для допомоги Україні в її оборонній війні проти Росії, так і для стримування китайської агресії в Індо-Тихоокеанському регіоні.

А екс-радник Дональда Трампа з національної безпеки Роберт О'Браєн закликав "розгорнути весь корпус морської піхоти в Тихому океані", наростити протиракетну оборону і флот винищувачів, а також перекинути авіаносець ВМС з Атлантики в Тихий океан.

Вказується, що Трамп уже давно жорстко висловлюється про Китай, навіть попри те, що час від часу він висловлював своє захоплення силою Сі Цзіньпіна як лідера.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять заяви Зеленського: який буде формат переговорів з РФ. Експерти детально проаналізували ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи дійсно Трамп може поставити Україні ультиматум: як діяти Києву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини