Головна Новини Світ США Реакція США на секретний проєкт Росії з виробництва бойових безпілотників у Китаї
commentss НОВИНИ Всі новини

Реакція США на секретний проєкт Росії з виробництва бойових безпілотників у Китаї

Китайські компанії попри санкції США могли постачати до Росії військові безпілотники.

26 вересня 2024, 10:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Агентство Reuters з посиланням на два джерела у європейській розвідці повідомило, що Росія має секретний проєкт з виробництва військових безпілотників у Китаї. У Сполучених Штатах відреагували на цю інформацію.

Реакція США на секретний проєкт Росії з виробництва бойових безпілотників у Китаї

Речник Ради націбезпеки США Джон Кірбі. Фото з відкритих джерел

Речник Ради національної безпеки США, заявив, що Вашингтон глибоко стурбований повідомленнями про можливе виробництво зброї у Китаї, яке могло б використовуватись на війні проти України. За його словами, це може бути випадком того, що китайська компанія надає військову допомогу російській, яка перебуває під санкціями. 

Разом з тим, американський посадовець зазначив, що США не зафіксували конкретних дій, які б свідчили про знання керівництва Китаю про військову допомогу РФ. 

"Однак уряд КНР також несе відповідальність за те, щоб його компанії не надавали смертельної допомоги", — сказав речник.

Представник Ради національної безпеки США наголосив, що Китай робить недостатньо для того, щоб повністю виконувати санкції та заблокувати доступ Росії до військової техніки на ринку КНР.

"Ці транзакції є ще одним доказом того, що зусилля уряду КНР явно не відповідають вимогам", — сказав посадовець та додав, що США готові вжити заходів проти китайських компаній, а також перевірити банки, які допомогли у переказі коштів компанії з Росії, яка перебуває під санкціями.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай відреагував на заяву Зеленського у якій він розповів про використання Росією китайських супутників для підготовки удару по Україні. 

Також "Коментарі" писали, що Китай в ООН виступив з заявою щодо війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини