Головна Новини Світ США Реакція світових лідерів на спробу вбивства Дональда Трампа
commentss НОВИНИ Всі новини

Реакція світових лідерів на спробу вбивства Дональда Трампа

Лідери світу засудили стрілянину на мітингу Трампа та прокоментували спробу вбивства колишнього президента США.

14 липня 2024, 09:17
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

14 липня на передвиборчому мітингу у Пенсильванії прозвучало кілька пострілів, а кандидат в президенти США Дональд Трамп отримав поранення вуха. Згодом стало відомо, що на мітингу загинула одна людина, двоє було поранено, а нападника вбито. Світові лідери відреагували на спробу вбивства Трампа та засудили стрілянину.

Реакція світових лідерів на спробу вбивства Дональда Трампа

Дональд Трамп після замаху на нього. Фото з відкритих джерел

Один з перших на інцидент з замахом на Трампа відреагував президент США Джо Байден. Американський лідер заявив, що в США не має місця для такого насильства.

"Я радий чути, що він у безпеці та почувається добре. Я молюся за нього та його родину, а також за всіх, хто був на мітингу, оскільки ми чекаємо додаткової інформації", — сказав Байден.

У перші години після інциденту з'явилась реакція прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який зустрічався з Трампом за два дні до замаху у резиденції експрезидента.

"Мої думки та молитви з президентом Дональдом Трампом у ці темні години", — написав Орбан на платформі X. 

Прем'єр Ізраїлю Беньямін Натанягу заявив, що шокований замахом на Трампа та побажав одужати лідеру республіканців.

"Ми з Сарою були шоковані очевидним нападом на президента Трампа. Ми молимося за його безпеку та швидке одужання", — заявив Нетаньягу.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо засудив політичне насильство та висловив співчуття тим, хто постраждав на мітингу Трампа.

"Це неможливо переоцінити — політичне насильство ніколи не прийнятне. Мої думки з колишнім президентом Трампом, з тими, хто був присутній на заході, і з усіма американцями", — написав Трюдо на платформі X.

Також засудив політичне насильство прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер, який передав найкращі побажання Трампу у своїй заяві. Подібне повідомлення написав і прем'єр-міністр Австралії Ентоні Альбанезе, який назвав інцидент таким, що "викликає занепокоєння і тривогу".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський відреагував на спробу вбивства Дональда Трампа.

Також "Коментарі" писали про те, що стало відомо, хто вчинив замах на Трампа. Ним виявився 20-річний американець Томас Метью Крукс.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини