Головна Новини Світ США Рекомендації Держдепу: дипломати можуть добровільно покинути Україну та вивезти свої сім'ї
commentss НОВИНИ Всі новини

Рекомендації Держдепу: дипломати можуть добровільно покинути Україну та вивезти свої сім'ї

Держдепартамент США дозволив частині співробітників посольства США у Києві залишити Україну із сім'ями. Американцям рекомендовано виїхати з країни

24 січня 2022, 08:32
Поділіться публікацією:

Держдепартамент США схвалив рішення про те, щоб частина співробітників посольства США у Києві виїхала з України разом із сім'ями. Крім того, громадянам США рекомендовано без потреби не приїжджати в Україну, а тим, хто зараз перебуває в країні, якщо це можливо, то покинути цю територію. Як передає видання "Коментарі", про це заявили чиновники Держдепу США, повідомляє AP.

Рекомендації Держдепу: дипломати можуть добровільно покинути Україну та вивезти свої сім'ї

Держдепартамент США. Фото з відкритих джерел

При цьому в Держдепі чітко розставили акценти, що таке повідомлення не варто трактувати як евакуацію, яка переважно проводиться в тих країнах, де незабаром має початися або вже почалася війна. Посольство США у Києві продовжуватиме працювати у штатному режимі. При цьому сім'ї дипломатів повинні бути евакуйовані, а самі дипломати за бажанням.

Співрозмовник видання у держдепі США зазначив, що Вашингтон називає такий крок тимчасовим та не говорить про те, що США перестали підтримувати Україну.

У США ще раз наголосили, що ситуація на українсько-російському кордоні, а також на кордоні України з окупованим Донбасом та анексованим Кримом може погіршитися будь-якої миті. Росія може піти на ескалацію без жодних попереджень.

Крім рекомендації для працівників Держдепу, Вашингтон надав оновлені рекомендації для поїздки в Україну всім американцям. Причин, чому громадянам США варто утриматися від поїздок в Україну, називається дві. Перша — агресивні дії РФ. Друга – новий спалах захворюваності на коронавірус.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Держдумі фактично анонсували застосування армії на сході України. Офіційна причина – забезпечення безпеки російських громадян ОРДЛО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини