Головна Новини Світ США Республіканці висунули «трампіста» на посаду спікера Палати: у чому небезпека для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Республіканці висунули «трампіста» на посаду спікера Палати: у чому небезпека для України

Джим Джордан виграє голосування Республіканської партії на посаду спікера з другої спроби

14 жовтня 2023, 07:42 comments2362
Поділіться публікацією:

Члени Республіканської партії США обрали конгресмена Джима Джордана кандидатом на посаду спікера Палати представників. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Bloomberg".

Республіканці висунули «трампіста» на посаду спікера Палати: у чому небезпека для України

Джим Джордан. Фото: із відкритих джерел

Джордан, який підтримує колишній президент США Дональд Трамп, переміг представника Джорджії Остіна Скотта. Його кандидатуру передадуть на розгляд до повного складу Палати представників.

Для того, щоб опинитися в кріслі спікера, необхідно набрати не менше 217 голосів, тобто отримати більшість.

Небезпека для України в цій ситуації полягає в тому, що Джим Джордан ніколи не приховував, що він є противником допомоги Україні. Він неодноразово привселюдно критикував адміністрацію Джо Байдена за посилення допомоги Україні. У цьому його погляди сходяться на поглядах екс-президента США Дональда Трампа. Також Джордан є одним із авторів ідеї щодо імпічменту президенту США Джо Байдену.

Більше того, Джордана звинувачують у активній участі у спробах Трампа скасувати результати виборів у 2020 році. За очі його називають людиною Трампа, і тепер він має дуже непогані шанси бути обраним новим спікером Палати представників США.

Зазначимо, вчора стало відомо, що лідер більшості у Палаті представників республіканець Стів Скаліз оголосив, що відкликає свою кандидатуру на посаду спікера Палати представників. Після цього республіканці почали визначатися з новою кандидатурою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на тлі ескалації на Близькому Сході у Пентагоні заявили, що США мають допомагати як Україні, так і Ізраїлю. А в Конгресі, робота якого поки що на паузі через відсутність спікера Палати представників, нібито готують річний пакет допомоги Україні у сумі від 50 до 100 млрд доларів. Експерти проаналізували ці заяви та повідомлення спеціально для видання "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини