Головна Новини Світ США Республіканці визначились із кандидатом на посаду спікера Палати представників США
commentss НОВИНИ Всі новини

Республіканці визначились із кандидатом на посаду спікера Палати представників США

Стів Скаліз став кандидатом на спікера Палати представників США від республіканців

12 жовтня 2023, 08:45
Поділіться публікацією:

Члени Палати представників США від Республіканської партії у середу вдень обрали нового кандидата на посаду спікера після звільнення з посади Кевіна Маккарті у рамках безпрецедентної процедури. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "NBC News".

Республіканці визначились із кандидатом на посаду спікера Палати представників США

Стівен Скаліз. Фото: із відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що на третю за ієрархією посаду в США претендує лідер республіканців у нижній палаті Конгресу Стівен Скаліз, обраний від штату Луїзіана. На внутрішньопартійному голосуванні він отримав 113 голосів проти 99 іншого конкурента Джима Джордана.

Демократична партія США напередодні одноголосно висунула своїм кандидатом лідера фракції у Палаті представників Хакіма Джефріса

Поки що точно невідомо, коли відбудеться голосування за нового спікера Палати представників. У середу вона завершила роботу, так і не розглянувши це питання.

Джерела американських ЗМІ стверджують, що серед республіканців – хоч вони й мають формальну більшість у нижній палаті Конгресу у 221 депутаті – не вистачає голосів на підтримку кандидатури Скаліса.

58-річний Стів Скаліс довгий час є одним із найвпливовіших республіканців у Палаті представників. Він обіймає провідні посади у партії з 2012 року. 2017-го Скаліс отримав вогнепальне поранення під час нападу, а зараз – лікується від раку крові.

Щодо поглядів Скаліса на Україну, то об'єднання "Республіканці за Україну" поставило йому оцінку В (політик голосував за проукраїнські ініціативи, але не робив прямих заяв на підтримку України).

Читайте також на порталі "Коментарі" — криза всередині США посилюється — як це вплине на допомогу Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини