Головна Новини Світ США Республіканці вже готуються скасовувати результати виборів у США: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Республіканці вже готуються скасовувати результати виборів у США: що відбувається

Команда кандидата в президенти від Демократичної партії Камали Гарріс попередила, що республіканці оскаржуватимуть результати виборів через суди

сьогодні, 07:28
Поділіться публікацією:

За місяць до виборів президента США Республіканська партія працює над правовим оскарженням результатів виборів. Так вважають члени команди кандидата у президенти від демократів Камали Гарріс. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Республіканці вже готуються скасовувати результати виборів у США: що відбувається

Дональд Трамп. Фото: із відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що представники республіканців зазвичай подають клопотання до суду для різних обмежень на допуск до голосування, які нібито необхідні для запобігання фальсифікаціям. Водночас демократи просять суди забезпечити доступність для голосування.

Так, у штаті Арізона, адвокаційна група, заснована радником Дональда Трампа Стівеном Міллером, почала опрацьовувати сміливу юридичну теорію: судді можуть скасовувати результати виборів через "збої або порушення" з боку місцевих чиновників.

У позові консервативної правозахисної групи America First Legal Foundation сказано, що суд у таких випадках повинен мати можливість скасувати результати виборів та призначити нові тури голосування у двох округах Арізони. Йдеться про округи, де кандидат від Демократичної партії, віце-президент Камала Гарріс, випереджає Трампа в опитуваннях із мінімальним відривом.

У штаті Мічиган республіканці подали до суду, щоб перешкодити державним установам розширити доступ до реєстрації виборців, обмежити використання мобільних місць для голосування, таких як фургони, та запровадити жорсткіші правила перевірки бюлетенів, що надсилаються поштою.

У Неваді союзники Трампа намагаються очистити списки виборців від людей, які нібито не мають права голосу, а також громадян іноземних держав, хоча термін для систематичної перевірки списків виборців перед виборами вже минув.

У Пенсільванії республіканці намагаються запровадити суворі правила голосування поштою та обмежити можливість виборців виправляти помилки у своїх бюлетенях. 13 вересня республіканці здобули перемогу, коли вищий суд штату ухвалив, що бюлетені, надіслані поштою з неправильними датами, будуть анульовані.

Національний комітет Республіканської партії заявив, що бере участь у понад 120 судових процесах у 26 штатах. На думку експертів, ця стратегія має на меті підрив віри в систему.

У заяві кампанії Гарріс говориться, що республіканці "планують посіяти недовіру до наших виборів і підірвати нашу демократію, щоб потім, коли вони програють, можна було кричати, що все нечесно".

Читайте також на порталі "Коментарі" — вибори в США: кому Трамп вже погрожує судом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини