Головна Новини Світ США Рішучий крок США: які санкції загрожують Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Рішучий крок США: які санкції загрожують Росії

Байден сказав Путіну, що йому загрожують найсуворіші санкції, якщо він вторгнеться в Україну

7 грудня 2021, 12:11
Поділіться публікацією:

У вівторок, 7 грудня, президент США Джо Байден матиме розмову з президентом Росії Володимиром Путіним і повідомить йому, що Росія зазнає найжорсткіших економічних санкцій, якщо вона вторгнеться в Україну. Про це повідомляє Reuters.

Рішучий крок США: які санкції загрожують Росії

Президент Росії Володимир Путін - Reuters

Чиновники США сказали, що санкції можуть бути спрямовані на найбільші російські банки та на здатність Москви конвертувати рублі в долари та інші валюти. Такі кроки спрямовані на те, щоб відмовити Путіна від використання тисячі військових, зібраних біля кордону з Україною для нападу.

Кремль неодноразово заперечував такі наміри і зазначав, що його війська мають виключно оборонний характер. У свою чергу, Росія висловила занепокоєння з приводу намірів України та заявила, що хоче гарантій, що Київ не використовуватиме силу, щоб спробувати повернути територію, втрачену підтримуваними Росією сепаратистами.

Напередодні своїх перших з липня прямих переговорів з Путіним Байден провів консультації з європейськими союзниками в понеділок, 6 грудня, щоб обговорити плани санкцій проти Росії та знайти сильну союзницьку позицію заради підтримки територіальної цілісності та суверенітету України.

Байден спілкувався з президентом Франції Еммануелем Макроном, канцлером Німеччини Ангелою Меркель, прем'єр-міністром Італії Маріо Драгі та прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном.

Вони закликали Росію до деескалації напруженості та повернення до дипломатії та заявили, що їхні команди будуть підтримувати тісний зв’язок, у тому числі в консультаціях із союзниками по НАТО та партнерами з ЄС щодо "скоординованого та всеосяжного підходу", сказав Білий дім.

Окреме джерело, знайоме з ситуацією, повідомило, що обговорювали напади на найближче оточення Путіна, але рішення не було прийнято. 

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі заявила, що залишається незрозумілим, чи прийняв Путін остаточне рішення щодо вторгнення в Україну.

Очікується, що відеодзвінок, у якому Байден буде говорити із ситуаційної кімнати Білого дому, відбудеться приблизно о 15:00 за Гринвічем.

Як повідомляли раніше "Коментарі", сенатор-республіканець від Вашингтона Джоні Ернст закликав президента Джо Байдена бути "дуже чітким і дуже рішучим" у своїй майбутній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним, оскільки офіційні особи США дедалі більше стурбовані можливим вторгненням Росії в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини