Головна Новини Світ США "Україна стане наступним Афганістаном": погляди американських чиновників на розмову Байдена з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

"Україна стане наступним Афганістаном": погляди американських чиновників на розмову Байдена з Путіним

Чиновники наголошують, що розмова буде результативною

5 грудня 2021, 23:00
Поділіться публікацією:

Сенатор-республіканець від Вашингтона Джоні Ернст у неділю, 5 грудня, закликав президента Джо Байдена бути "дуже чітким і дуже рішучим" у своїй майбутній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним, оскільки офіційні особи США дедалі більше стурбовані можливим вторгненням Росії в Україну. Про це повідомляє CNN.

"Україна стане наступним Афганістаном": погляди американських чиновників на розмову Байдена з Путіним

Президент США Джо Байден і президент Росії Володимир Путін - фото з відкритих джерел

"Я думаю, що президент Байден має бути дуже чітким і рішучим у своєму посланні Володимиру Путіну. Він повинен сказати Володимиру Путіну, що ми більше не дозволимо вам продовжувати будівництво газопроводу "Північний потік-2", і нам потрібно, щоб ви знали і розуміли, що ми будемо захищати Україну і надаватимемо їм допомогу. Він повинен пояснити це дуже зрозуміло", — сказав Ернст, маючи на увазі новий спірний газопровід, побудований для транспортування природного газу з Росії до Німеччини.

Член Комітету з питань збройних сил Сенату Ернст наголосив на тому, що необхідно, щоб Байден не називав поведінку Росії "дуже агресивними діями".

У вівторок, 7 грудня, Байден проведе "безпечний відеодзвінок" з Путіним, повідомила прес-секретар Білого дому Джен Псакі.

Байден заявив у п'ятницю, 3 грудня, що США давно знають про дії Росії і що будуть мати довгу дискусію з Путіним.

Сенатор-демократ Кріс Мерфі заявив у неділю, 5 грудня, що, хоча він оптимістично налаштований на дискусію між Байденом і Путіним, проте думає, що "немає заміни особистій дипломатії".

"І тому я сподіваюся, що ця зустріч, ця віртуальна зустріч між президентом Байденом і президентом Путіним, може принести свої плоди", — сказав демократ з Коннектикуту.

Застерігаючи від будь-якої російської агресії щодо України, Мерфі сказав, що якщо "Росія вирішить рухатися далі в Україну, то для Москви це буде помилкою історичних розмірів".

"Україна може стати наступним Афганістаном для Росії, якщо Росія вирішить рухатися далі. І від нас у Конгресі залежить чітко дати зрозуміти, що ми будемо дипломатичними, політичними та військовими партнерами з Україною. Ми збираємося надати їм посилену військову допомогу, щоб вони могли захищатися. І я сподіваюся, що наступного тижня ми зробимо кроки в Конгресі, щоб прояснити це", — додав Мерфі. 

Останніми днями Росія заперечувала, що має будь-які плани нападу на Україну, але також вимагає гарантій безпеки від Заходу, наприклад, зобов’язання не дозволити Україні вступити в НАТО.

Як повідомляли раніше "Коментарі", чисельність бойової групи РФ біля кордонів нашої країни становить близько 90 тисяч військовослужбовців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини